Візії

Відомий 80-річний український політик вилікувався від коронавірусу

Український політик, відомий політв’язень часів СРСР Олесь Шевченко вважає, що він переніс коронавірусну інфекцію і вилікувався.

Про це він розповів у своєму блозі:

“До мене вірус прийшов не представляючись.

Січень, як і щороку, був дуже насичений зустрічами з немалим колом друзів. 5 лютого на представницькому міжкомандному шаховому турнірі у знаменитому ліцеї «Домінанта» я вже почувався від чогось незібраним і примудрився навіть здати партію, в якій мав зайвого слона.

Ніч була незрозуміло від чого не те що неспокійною – я просто перебував у стані марення. Вранці з’ясував, що маю підвищену температуру. Наступної ночі теж прокидався від марення. Може, припускав я, застудився під час ходи 29 січня від Арсенальної до Аскольдової Могили і мітингу перед хрестом Героям Крут – але ж жодної ознаки застуди протягом тижня не було й немає. Тільки температура 38,6 і сухий глибокий кашель із низу легенів. Я щороку підхоплював грип, але таких симптомів не мав ще ніколи.

Увечері, остерігаючись запалення, зателефонував до швидкої. Вислухавши мої скарги, чергова відповіла: «Зараз гукну лікаря». Реакція лікаря – пийте чай з малиною і молоко з медом, а завтра телефонуйте до свого лікаря.

Уночі і вранці сухий кашель скручував мене в дугу. На цей раз швидка таки погодилась приїхати. Лікар провела ретельний огляд – нежиті нема, горло не болить, а головне – легені без запалення і підсумувала: «Так, це не ГРЗ. У вас вірус». Для полегшення перебігу хвороби порекомендувала Ципролет А і Парацетамол.

10 днів провів у постілі, поки минув сильний кашель і нормалізувалася температура. А ще через тиждень уже приймав гостей, намагаючись близько не контактувати. Не встиг зупинити лише свою племінницю – вітаючи, вона мене розцілувала… і єдина з усіх за пару днів так само захворіла.

То, звичайно ж, дурниці, що в Україні лише кілька чоловік уражені цим вірусом. Кілька – це лише з тих, кого спеціальним тестом перевірили!
Але добре те, що й не зовсім молоді люди – такі як я – сильніші за страхітливий вірус”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *