Арена

Поліція просить депутатів дати їй дозвіл убивати українців електрошокерами

Без відповідного рішення профільного комітету Верховної Ради на розгляд нардепів винесли законопроєкт про застосування поліцією електрошокерів.

Про це повідомила нардеп від «Голосу» Олександра Устінова, пише Бабель.

«Законопроєкт провалили на комітеті та відправили на доопрацювання автору. Але вперше! за час роботи комітету цього скликання — законопроєкт не повертають автору, а виносять в зал, начебто для відхилення, а насправді хочуть протягти і збирають під це голоси!!!», — написала вона.

Нардеп також звернула увагу, що документ виносять на розгляд без висновків инших супровідних комітетів.

На думку Устінової, це свідчить про те, що МВС готується до масових протестів, оскільки законопроєкт пропонує дозволити застування поліціянтами шокерів під час «затримання особи, яка вчинила адміністративне або кримінальне правопорушення і чинить при цьому фізичну протидію поліцейському».

«Зупинили тебе за перевищення швидкості — не послухав — шокером! Вийшов на протест — не те зробив — шокером!», — пояснює нардеп. Устінова додає, що понад половина українців помирають від серцевих хвороб, тож використання шокера поліціянтом може стати для них смертельним.

Нардеп також звернула увагу, що МВС вже закупило 200 шокерів на 33 млн грн. «Тепер ясно, що потрібно якось же пояснити, куди без закону 33 млн злили», — додала вона. Устінова закликала колег завадити ухваленню цього документу.

У листопаді минулого року голова Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков випробував на собі дію електрошокеру Taser. Він записав це на відео, зізнавшись, що відчуття «доволі неприємні».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *