Арена

Справу про вбивство кортежем Ярославського людини намагалися сфальсифікувати

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської области Станіслава Перліна. Причина – спроба слідчих сфальсифікувати справу про смертельну ДТП з машиною бізнесмена Олександра Ярославського.

Про це повідомив Монастирський у Facebook.

“Щойно ухвалив рішення про звільнення начальника поліції Харківської области Станіслава Перліна. Також буде розслідувано спробу фальсифікування справи про ДТП з кортежем відомого бізнесмена Олександра Ярославського”, – повідомив міністр.

За його словами, сьогодні слідчі місцевої поліції подали до прокуратури Харківської області підозру на водія машини Ярославського, який заявив, що нібито він був за кермом автомобіля на момент смертельної ДТП.

“Однак уже сьогодні стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в иншому місці. Через спроби приховати цей злочин та надання свідомо неправдивих показів справу має бути передано до Головного слідчого управління Національної поліції для повного та об’єктивного розслідування”, – додав Монастирський.

Аварія сталася 9 лютого близько 22:55 на Харківщині, в районі 534 км автодороги Київ – Харків – Довжанський. ЗМІ повідомили, що на місці ДТП виявили автомобільні номери з кортежу Олександра Ярославського.

10 лютого Ярославський разом із тестем вилетів з України до Великої Британії.

У поліції заявили, що викликають бізнесмена на допит як можливого свідка аварії. У компанії Ярославського стверджують, що за кермом перебував водій, який працює в одній з допоміжних служб компанії.

На ранок після ДТП водій зізнався, що нібито був за кермом автомобіля, який на смерть збив пішохода. Думав, що “було зіткнення з твариною”. Чоловікові вручили підозру.

Нагадаємо, що жертву ДТП за участи кортежу бізнесмена Олександра Ярославського переїхали двічі.

Про це пише “Українська правда” з посиланням на анонімні джерела в правоохоронних органах.

“Наш співрозмовник повідомив, що за попередніми даними, на загиблого наїхали двічі: і перша, і друга машина з кортежу”, – пише видання.

За словами иншого співрозмовника, відеокамери на трасі Київ – Харків – Довжанський зафіксували проїзд двох авто Mercedes Benz 63 AMG із подібними номерами – АХ0018ХО та АХ0018МС – до та після ДТП.

Співрозмовник стверджує, що Ярославський був на місці події. Чи перебував він за кермом – засвідчать призначені правоохоронцями експертизи.

Два инші джерела УП зазначили, що чоловік, який здався поліції, насправді в час скоєння ДТП був зовсім в иншому місці.

Один зі співрозмовників видання розповів, що ввечері 9 лютого спілкувався з Ярославським телефоном за декілька годин до ДТП, і той був нетверезий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *