Арена

У Путіна з’явився серйозний конкурент

Не дивлячись на складну епідеміологічну ситуацію Кремль не відмовився від”свята побєдобєсія”, тобто від параду, який було перенесено з 9 травня на 24 червня через коронавірус.

У білоруських журналістів є думка, що це рішення може стати “контрольним пострілом” для президента РФ Володимира Путіна.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що в параді 24 червня планується задіяти близько 64 тисяч осіб, 1850 одиниць техніки і 511 літальних апаратів.

У той же час, Перм, Білгород, Орел, Петропавловськ-Камчатський, Ярославль, Псков, Саранськ, Оренбург, Нижній Тагіл, Курськ – щонайменше 10 міст відмовилися від проведення параду Перемоги 24 червня через епідемію коронавірусу.

У Челябінській області офіційно зареєстровано 4,8 тис. осіб, які заразилися коронавірусом, померли 82 людини. За останню добу виявлено 169 нових випадків зараження.  У Пензенській області режим підвищеної готовності діє до 21 червня.

Проте, на думку російського політолога Дмитра Орешкіна “контрольний постріл” зробив мер Москви Сергій Собянін, який закликав москвичів залишатися вдома і не ходити на парад Перемоги 24 червня, вказавши, що ніяких заходів у столиці Росії в цей день не передбачається.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *