Арена

Зеленському довелось виправдовуватись за розмову, яку оприлюднив Трамп

Володимир Зеленський пояснив, що значили його слова зі стенограми телефонної розмови з Дональдом Трампом 25 липня про майбутнього генпрокурора Руслана Рябошапку, якого він назвав “на 100% своєю людиною”.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

“Мій товариш, це правда, мій товариш. Вся моя команда – це мої люди. Вони не моя власність. Я їм не наказую, що робити. Вони пройшли довгий якийсь шлях, шлях виборчої кампанії”, – сказано в стенограмі розмови.

Зеленський зазначив на брифінгу пізніше, що Рябошапка не хотів йти на посаду генпрокурора, а хотів працювати в Офісі президента.

Відомо, що 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між Трампом і Зеленським. У ній Зеленський заявив: “Відколи ми отримали абсолютну більшість в нашому парламенті, наступний генеральний прокурор буде на 100% моєю людиною, мій кандидат, який буде затверджений парламентом, почне роботу у вересні”.

Сам український президент заявив, що не розмовляв з президентом США Трампом перед оприлюдненням тексту їх телефонної розмови та думав, що Білий дім опублікує тільки “свою частину”.

Він, також, підкреслив, що на його думку, іноді дзвінки між президентами не мають публікуватись.

“Я не розмовляв перед цим з президентом Трампом. Це була перша зустріч. Вчора ми просто потиснули руки і все. Він привітав мене, сказав, що не бачив, щоб скільки людей голосували за одну людину.

Я не проти, якщо потрібен там дозвіл юридичний…Я просто не знаю формат, чесно скажу, чи повинен там бути письмовий дозвіл. Я просто думав, що вони опублікують свою частину”, – відповів президент на запитання щодо того, чи радився з ним Трамп перед тим як оприлюднити стенограму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *