Арена

В Міноборони повідомили, коли ЗСУ заберуться геть зі своїх позицій

Українські військові готові до розведення сил у Петрівському та Золотому.

Як зазначається, процес розведення військ на окремих ділянках лінії бойового зіткнення має на меті зберегти життя і здоров’я військовослужбовців ЗСУ та запобігти загрозам для мирного населення, яке проживає у прифронтовій зоні. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

“Це дозволить створити ділянки безпеки для роботи міжнародних гуманітарних і безпекових організацій, а також дасть змогу провести розмінування територій. Відтак, умови проживання місцевих жителів значно поліпшаться. Згадані ділянки мають протяжність близько 3 км (з 410 км загальної лінії розмежування). Збройні сили України технічно готові до процесу розведення, дотримуючись усіх взятих зобов’язань, та зроблять все можливе, аби запобігти втратам в лавах українських військовослужбовців і захистити людей”, – зазначили у відомстві.

Розведенення планується на відстань 1 км та має відбуватися одночасно з обох сторін.

“Основна умова початку розведення військ – дотримання режиму припинення вогню на ділянці розведення протягом 7 днів. Процес розведення військ відбуватиметься послідовно, у два етапи: перший етап – відведення особового складу з обох сторін, другий – демонтаж інженерних споруд і подальше розмінування територій”, – розповіли у Міноборони.

У разі не виконання цих умов, процес розведення військ буде зупинено.

“Станом на сьогодні у Станиці Луганській завершився перший етап розведення і триває процес демонтажу інженерних споруд. Щоб на цій ділянці не було переміщення військ, спостерігачі місії ОБСЄ здійснюють моніторингову діяльність, а процес відведення контролюють представники Спільного центру з питань контролю припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін”, – повідомляють у Міноборони.

Золоте і Петрівське стануть наступними ділянками розведення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *