Арена

Трамп наніс удар у спину курдам і підіграє Кремлю – ЗМІ

Біля посольства США в Україні представники курдської діаспори в середу влаштували пікет.

Як повідомляє ЛБ, кілька десятків людей з плакатами і курдськими прапорами прийшли на вулицю Сікорського під будівлю американського дипломатичного представництва, щоб висловити протест проти військової операції Туреччини в населених курдами північних районах Сирії.

Учасники акції виступили з жорсткою критикою президента Туреччини Реджепа Ердогана, називаючи його терористом, убивцею і фашистом. Вони вважають, що США здатні змусити Туреччину припинити наступ у Сирії.

Відомо, що 9 жовтня Туреччина почала військову операцію в Сирії. Раніше це була зона американського військового впливу, а Загони народної самооборони (YPG) в цьому регіоні були важливим союзником США в боротьбі проти терористів ІДІЛ.

Дональд Трамп де-факто дав зелене світло турецькому наступу. У YPG назвали поведінку США “ударом у спину”. В той же час американський президент відкинув занепокоєння у тому, що вихід США з Сирії залишив напризволяще сирійських курдів, американських союзників, і що Росія вирушила в регіон, аби заповнити “вакуум”.

“Сирія може отримати якусь допомогу від Росії, і це нормально”, – сказав Трамп, спілкуючись у середу з журналістами в Білому домі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *