Арена

Путін майстерно використовує Макрона і Зеленського заради своєї мети

Макрон і Путін провели телефонну розмову, темою якої було проведення наступного саміту в “нормандському форматі”.

В Кремлі підкреслили, що переговори відбулися з ініціативи французької сторони.

Володимир Путін “знову акцентував доцільність його ретельної підготовки, що дозволило б виробити нові кроки в контексті повного виконання мінських угод”.

В РФ заявили, що “від Києва потрібна безумовна реалізація всіх домовленостей, досягнутих в “нормандському форматі” і в контактній групі”.

“Перш за все, це стосується розведення сил і засобів на двох узгоджених ділянках лінії зіткнення біля населених пунктів Золоте і Петровське, а також імплементації в українське законодавство “формули Штайнмаєра”, – йдеться в повідомленні.

Раніше помічник президента РФ Юрій Ушаков заявляв, що особливого просування в підготовці саміту в “нормандському форматі” поки немає, але всі учасники зберігають бажання провести цю зустріч.

“Зараз, я б так сказав, що особливого просування в контексті підготовки запланованої зустрічі в верхах “нормандського формату” не спостерігається. Хоча бажання провести таку зустріч у всіх сторін є”, – сказав він на брифінгу в Москві, передає Інтерфакс.

“Ми хочемо, щоб новий саміт був ретельно підготовлений, в тому числі, щоб заздалегідь було погоджено проєкт майбутніх підсумкових рішень, щоб на цьому саміті були намічені якісь додаткові кроки з реалізації Мінських домовленостей, а не зафіксовано бажання Києва переглянути наявні домовленості, переглянути становище Комплексного плану”, – додав помічник президента Путіна.

У Кремлі вважають, що після підписання “формули Штайнмаєра” звучать суперечливі сигнали від офіційного Києва.

“Тобто багато зараз незрозумілого: суперечливі і неконструктивні заяви прессекретаря Кучми за підсумками роботи Контактної групи, невиразність, яка виходить від інших офіційних представників Києва, в тому числі і самого Зеленського”, – зазначив Ушаков.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *