Арена

Зеленський пояснив військовим, що він не лох якийсь, а президент (ВІДЕО)

Сьогодні президент Зеленський приїхав у с.Золоте-4, де добровольці та ветерани виступають проти відведення українських військ.

На ввічливе запитання одного з людей у військовій формі Зеленський сказав: “Послухай, я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь. Я тобі прийшов і сказав – зброю прибери”.


У прес-центрі Операції об’єднаних сил швидко розповіли, що люди зі зброєю, з якими розмовляв головнокомандувач, перебувають там нелегально, і цьому надається правова оцінка.

“У поширеному сьогодні в соціальних мережах відео президент України Володимир Зеленський, перебуваючи у населеному пункті Золоте Луганської області, поспілкувався з людьми у військовій формі. Ці люди перебували у приватному будинку і представилися добровольцями.

Однак вони не є представниками будь-яких силових відомств чи Збройних Сил України, уповноважених перебувати та діяти у районі проведення операції Об‘єднаних Сил.

Законом України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях”, більше знаним як Закон про операцію Об‘єднаних Сил, чітко визначаються категорії, які можуть перебувати в районі ООС зі зброєю.

Люди, які спілкувалися з президентом, не належать до жодної з таких категорій, а відтак перебувають у Золотому зі зброєю нелегально, порушуючи вказаний Закон про ООС, чому надається належна правова оцінка”, заявили в прес-центрі ООС.

Громадяни в соцмережах вже відреагували на подію. А волонтер та військовий експерт Мирослав Гай висловив думку, що така манера спілкування неприпустима не те, що для посадової особи такого рівня, а для звичайного військового командира відділення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *