Візії

Невідворотна сивохізація Макрона перед зустріччю в “нормандському форматі”

Схоже, в голові у президента Франції міцно закорінилися стереотипи російської пропаганди. Зокрема, природа висловлювання про “нелегальні українські банди”, очевидно, йде від нав’язаної країною-агресором тези про те, що на Сході України начебто діють нелегальні неонацистські озброєні формування.

За інформацією “Німецької хвилі”, французький президент Еммануель Макрон в інтерв’ю правому журналу використав фразу “нелегальні українські чи болгарські банди”. Критики закинули йому підігравання прихильникам правих поглядів.

Президент Франції Еммануель Макрон дав інтерв’ю правому журналу Valeurs Actuelles, чим викликав критику на свою адресу. В інтерв’ю він, зокрема, сказав, що усіма силами хоче боротися проти паралельних суспільств та нелегальної імміграції у Франції, згадавши при цьому й українців.

“Я віддаю перевагу легальним іммігрантам з Гвінеї чи Кот-д’Івуар (…) замість нелегальних українських чи болгарських банд”, – сказав президент Франції Valeurs Actuelles. Номер видання з інтерв’ю Макрона був опублікований у четвер, 31 жовтня.

Критики вже заявили, що подібними заявами Макрон підіграє французьким прихильникам правих поглядів і хоче відібрати голоси у правопопулістки Марін Ле Пен на майбутніх президентських виборах у 2022 році. Нещодавно Ле Пен вже оголосила про намір брати участь у цих перегонах.

Водночас у французькому уряді виступили на захист Макрона і наголосили на важливості звернення президента “до всіх французів через усі засоби масової інформації”.

Письменник Костянтин Коверзнєв прокоментував таким чином висловлювання Макрона: “Перед зустріччю в “нормандському форматі” відбулася невідворотна сивохізація Макрона. Французи вважають його лівим, який підіграє правим. А він і не лівий, і не правий… Він просто гунявий!”

Як повідомляла онлайн-газета “ПолітАрена”, радник РНБО Сергій Сивохо до 2019 року не був причетний до політики, хіба що запам’ятався підтримкою Януковича. Своєю заявою про “пошуки діалогу і миру” шоумен, на думку багатьох ветеранів, експертів, волонтерів, продемонстрував кричущу некомпетентність.

ОНОВЛЕННЯ. За інформацією “Дзеркала тижня”, у НАТО відмовилися від зустрічі генерального секретаря Єнса Столтенберга зі звільненими з Росії українськими моряками. Українська сторона пропонувала організувати таку зустріч в Одесі.

За інформацією джерел видання, основним противником виявилася Франція. Вона не хоче дратувати Росію зустріччю, яка, на думку Парижа, може “зірвати мирний процес і негативно вплинути на організацію переговорів у нормандському форматі”.

30-31 в Україні перебували представники усіх 29 держав-членів НАТО разом із генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом.

Візит розпочався в Одесі з відвідин кораблів НАТО, які зайшли в одеський порт в рамках патрулювання в Чорному морі. Далі генеральний секретар виступив перед курсантами Морської академії. 31 жовтня у Києві відбулося засідання Комісії Україна-НАТО за участі президента Володимира Зеленського. Потім Столтенберг виступив із зверненням до Верховної Ради.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *