Політвернісаж

“Коридор ганьби” і призначення колишнього “регіонала”

Стало відомо, чому президенту України Володимиру Зеленському влаштували “коридор ганьби” в Тернополі.

Зеленського, який у п’ятницю, 1 листопада, представив у Тернополі нового голову ОДА, натовп біля входу до будівлі обласної адміністрації зустрів криками: “Ганьба!”

Як уточнює місцеве видання “0352” – не кращими були і проводи президента.

“Голову держави обступили дещо агресивні молодики, заставляючи його відповідати на запитання “Чий Крим?”, “Чий Донбас?”, а також, як будуть покарані депутати зі “Слуги народу”, які у Верховній Раді освистали під час виступу бійця-добровольця АТО Яну Зінкевич”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після такого “теплого прийому” глава держави відмовився від заплановано огляду “Водної арени”, а одразу поїхав до аеропорту та вилетів з Тернополя.

Нагадаємо, до Тернополя Зеленський прибув, аби представити нового очільника обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля. Журналісти місцевого видання Politerno заявили, що Сопель має посвідчення члена Партії регіонів.

“Щоб не було зайвих порівнянь і спроб перевести тему, нагадаю: новопризначений голова Тернопільської ОДА вступив у Партію регіонів у той час, коли всі більш-менш нормальні люди (повірте, спершу там таких було чимало) звідти масово виходили, – пише на своїй сторінці у Facebook колишній член фракції Партії регіонів у Верховній Раді Тарас Чорновіл. – Це було вже близько трьох років президенства Януковича, скасовано євро-атлантичну інтеграцію, поламано Конституцію, відбувалися численні арешти неугодних, встановилося тотальне телефонне право, а мафіозна сім’я під орудою Саші-Стоматолога поступово захоплювала все прибуткове в державі. Для Західної України тоді ПР стала реально ворожою й чужорідною структурою. До Революції Гідности залишався лише рік…

До речі, голосувати на президентських виборах проти Зеленського виявилося навіть корисно. Он Львівщина єдина на всю Україну показала Зеленому дулю. І львів’янам запропонували й вибір, і дійсно чи не єдиного адекватного очільника области призначено. Тернопільщина дала себе задурити, віддала більшість голосів Зеленському, тепер може насолоджуватися. Єдина втіха, що ця зневага не надовго. Коридор ганьби, яким у Тернополі зустріли Зеленського, має продовження. Він тепер поширюється на всіх призначенців януковичівсько-зеленської команди. Отже, цей Сопель став нелегітимним для краю ще до свого призначення.

А загалом, постать для держуправління абсолютно непридатна. Ніколи не займався якоюсь управлінською чи адміністративною діяльністю, середньої руки підприємець та політичний кон’юнктурник. А з громадської активности відзначився хіба тим, що є головою Федерації футболу селища Хоросткова. Ну дуууже круто…”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *