Анонси

19 листопада. Зарецький і Горська – унікальний творчий тандем

У Культурно-мистецькому центрі НаУКМА (Київ, вул. Іллінська, 9) триває виставковий проєкт “Лавреати. Художники – лавреати Шевченківської премії у мистецькій колекції НаУКМА”, який знайомить з найкращими творами університетської колекції. В експозиції – твори Емми Андієвської, Георгія Якутовича, Миколи Малишка, Віктора Зарецького, Анатолія Криволапа та инших визнаних і відомих мистців.

Дев’ять імен, тринадцять робіт, і кожна – окремий сюжет з історії українського мистецтва ХХ століття. У лекційному міні-циклі кураторки проєкту, мистецтвознавиці Діани Клочко, ми пропонуємо дослідити деякі з цих сюжетів.

60-ті роки минулого століття у Києві були багаті на яскраві творчі пари, але тандем Алли Горської і Зарецького увійшов також і до історії дисидентського й правозахисного руху.

Діана Клочко у вівторок, 19 листопада 2019 року, розповість про те, як працювали ці двоє мистців у визначних монументальних проєктах, у яких так багато ремінісценцій мексиканських художників, чому в якийсь момент їхні стилі та композиційні рішення стали неподібними, і навіщо Зарецький повністю змінив стиль після трагічної загибелі дружини.

Лекція почнеться о 18:00.

Фото: Віктор Зарецький. Весняні клопоти. 1986 р. Полотно, олія, темпера (фрагмент). Мистецька колекція НаУКМА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *