Візії

Поплічників Зеленського викрито на цинічній брехні

Радники президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак та Ігор Новіков збрехали про загибель своїх братів.

Про це під час брифінгу заявила народний депутат фракції “Европейська Солідарність” Ірина Фріз.

“Єрмак і Новіков збрехали про загибель своїх братів. Можливо, вони зараз вийдуть це спростовувати і будуть говорити про якихось инших братів. Сам факт у тому, що про тих братів, про яких вони говорили – вони збрехали суспільству і українським громадянам. По-друге, Єрмак вводить ув оману наших міжнародних партнерів, говорячи про те, що в Україні відбувається громадянський конфлікт. По-третє, з огляду на все сказане, є підстави говорити про вплив РФ через Єрмака, в якого є бізнесстосунки з представниками і громадянами Росії, на Зеленського. Відповідно є всі підстави вимагати відставки Єрмака з посади помічника президента Зеленського”, – сказала Фріз.

Раніше депутат “Европейської Солідарности” Артур Герасимов заявив, що радник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак, який займається переговорами з міжнародними партнерами України, висловлює погляди, ідентичні кремлівській пропаганді.

Нагадаємо, раніше Тейлор розповів про зустріч із радником Зеленського Андрієм Єрмаком і позаштатним радником Ігорем Новіковим.

“Спецпредставник [Курт] Волкер натякнув Єрмаку і цьому иншому українцю – його прізвище Новіков, що було б непогано не переслідувати експрезидента Порошенка. Адже були дані та навіть дії, які свідчили, що команда Зеленського збирається переслідувати Порошенка за цілою низкою питань, приміром, через інцидент у Керченській протоці. Президента Порошенка звинувачували у військових рішеннях, які він тоді ухвалив”, – зазначив Тейлор.

Він також згадав, що після цього Єрмак і Новіков дістали свої мобільні телефони та показали фотографії своїх родичів, на яких були брат і двоюрідний брат, які були вбиті чи поранені на Донбасі.

“Вони показали це Курту і мені, сказавши: Порошенко у цьому винний. У них на емоційному рівні глибока злість на Порошенка. Це – одна з речей, що мотивують атаки та судові справи на Порошенка, але не єдина. Були й інші. Олігарх Коломойський, про якого я згадував раніше, теж має зуб на Порошенка”, – сказав посол.

Як повідомляли ЗМІ, помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак співпрацює із росіянином Рахамімом Емануїловим, який має зв’язки з російською владою. Емануїлов через російський “Інтерпромбанк” має зв’язки із членом владної партії “Єдина Росія” і сенатором від Камчатки Валерієм Пономарьовим, зятем заступника апарату уряду Росії Сергієм Приходько та через свою релігійну общину – із однокурсником президента Владіміра Путіна Ільгамом Рагімовим.

За словами самого Єрмака, Емануїлов – знайомий його батька, якому 20 років тому він допоміг у реєстрації компанії на території України, що вона мала займатись консультаційною діяльністю з питань торгівлі. Ніяка господарська діяльність через цю компанію в результаті не велась. А спілкувались Єрмак з Емануїловим востаннє десять років тому.

Проте, за інформацією журналістів, помічник президента зі знайомим його батька є співзасновниками в двох компаніях. Дійсно, одна з них з 1999-го року не показувала доходів. Инша, за 12 років існування, заробила майже 40 мільйонів гривень.

Медіа також оприлюднювали інформацію про те, що Андрій Єрмак є архітектором схеми, за якою Кремль дає доступ Коломойському до російських енергоресурсів, взамін чого Київ погоджується на “формулу Штайнмаєра”, яку в Києві називають актом капітуляції. Подейкують, що саме це стало причиною конфлікту глави РНБО Олександра Данилюка з Єрмаком і з людьми Коломойського в оточенні Зеленського – Богданом і Герусом – і подальшого його звільнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *