Арена

Зеленський з Ердоганом поговорили про Путіна

Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган приїздив до України з офіційним візитом. Під час зустрічі два президенти обговорили питання агресії Росії в регіоні, питання розвитку інфраструктури і торгівлі.

Про це голови держав завили на спільному брифінгу у понеділок 3 лютого.

“Ми обговорили питання війни на Донбасі, анексію кримського півострова, порушення прав людини в Криму, агресивну політику Росії у регіоні. В усіх цих питаннях нам максимально важлива підтримка Туреччини, а також практичні кроки Анкари у цьому напрямку”, – сказав Володимир Зеленський.

“Україна розраховує на допомогу Туреччини у процесі звільнення політичних в’язнів, громадян України, в тому числі кримських татар, які не законно утримуються в Криму та на території Російської федерації”.

Зеленський розповів, що у нього з Ердоганом є ціль підвищити обсяг двосторонньої торгівлі до 10 млрд доларів. Також обговорювалася підготовка тексту угоди про ЗВТ із Туреччиною і активізація інтермодальних та паромних перевезень.

Також президенти обговорили можливість транспортування каспійського газу газогоном Tanap до України. Також була укладена угода про фінансову допомогу українському війську від Туреччини. Також лідери домовилися “надати імпульс” співпраці в авіаційній галузі, зокрема щодо будівництва та постачання літаків АН-178. Було укладено угоду про взаємне визнання посвідчень водія.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *