Арена

Один з очільників підрозділу ЦВК Стельмах засвідчив свою профнепридатність

Керівник Служби розпорядника Державного реєстру виборців у Центральній виборчій комісії Олександр Стельмах на своїй сторінці в Facebook повідомив про те, що ЦВК не має жодного впливу на адміністрування та формування політики відображення картографічної інформації OpenStreetMap.

“З метою інформування виборців про виборчі округи та дільниці на відповідних сторінках сайту відображаються геопросторові дані (території, координати місцезнаходження та адреси виборчих комісій, описи меж тощо).

В якості шару карт, на який накладаються виборчі геопросторові дані, використовався некомерційний електронний картографічний інтернет-ресурс – проект OpenStreetMap.

Через правило “map what’s on the ground” (додавайте на мапу те, що є насправді), встановлене радою редакторів проекту OpenStreetMap, Кримський півострів, анексований Росією, відображається як спірна територія.

Центральна виборча комісія не має жодного впливу на адміністрування та формування політики відображення картографічної інформації OpenStreetMap.

З огляду на зазначене, в якості первинного шару для відображення геопросторових даних, замість проекту OpenStreetMap наразі використовується електронний сервіс GoogleMaps. Проте некомерційна версія GoogleMaps має певні обмеження в кількості відображень карт на кожному ресурсі (28000 тайлів на місяць), що ускладнить використання геопросторової інформації, розміщеної на сайті Державного реєстру виборців (drv.gov.ua)”, — написав Олександр Стельмах.

Зазначимо, що Олександр Стельмах міг пояснити сповідникам принципу “map what’s on the ground”, що у резолюції ООН від 16 листопада 2016 року засудили тимчасову окупацію Російською Федерацією частини території України – Криму.

Уперше в офіційних документах ООН Росія визнається “державою-окупантом”, а Крим та місто Севастополь “тимчасово окупованою територією”. Документ засуджує порушення прав людини, дискримінацію кримських татар, а також українців з боку “російської окупаційної влади”.

Підтримали документ 73 держави, проти голосували 23, 76 утримались. Співавторами української резолюції стала 41 держава-член ООН.

Тодішній президент Петро Порошенко назвав резолюцію “справжньою перемогою справедливости” і подякував всім державам, які підтримали цей документ. “Ми й далі зміцнюватимемо міжнародно-правову базу для деокупаціï украïнського Криму”, – заявив президент.

Цікаво, що за рік праці в ЦВК, 2018-го, Олександр Стельмах, згідно з поданою ним декларацією, заробив понад 755 тисяч гривень, тобто зарплатня в нього була приблизно вдвічі більшою, ніж є нині у президента України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *