Арена

Недоумкуватий полковник ЗСУ невдало виступив у ролі політолога

Полковник Олексій Ноздрачов заявив про те, що українські військові готові до реінтеграції з росіянами та бойовиками, які воюють проти ЗСУ на окупованому Донбасі.

Про це начальник Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ сказав 12 грудня під час круглого столу в “Укрінформі”.

“Питання реінтеграції, це в першу чергу питання безпеки. Я вас хочу запевнити, що військовий і військовий росіянин (визнаний на рівні українського законодавства терористом. – Ред.), які проти нас воювали і продовжують воювати, і, навіть, ті військові, які є у формуваннях Донецької і Луганської областей, якщо буде ухвалено політичне рішення і імплементоване, вони реінтегруються дуже швидко. Тому що, все ж таки, крім національної ідеї, існують військові традиції. І порозумітись військовим росіянам і військовим українцям, навіть якщо вони були ворогами, краще”, – сказав Ноздрачов (питання також іще в тому, чому військові росіяни мають реінтегруватися в українському суспільстві, державі і под. – Ред.).

Додав, що складніше буде в цьому питанні домовитися із військовими та ветеранами добровольчих батальйонів. Мовляв, вони представляють праворадикальні течії і не зажди контрольовані з боку держави.

Заява Ноздрачова викликали хвилю гніву в соцмережах. Користувачі обурюються позицією військового. Деякі вже називають його зрадником та сумніваються у розумових здібностях.

Кілька годин тому Олексій Ноздрачов пояснив свою позицію на сторінці у Facebook.

“Висловлюючи свої особисті погляди із зазначених питань я намагався донести основні посили, а саме: Збройні Сили України, Національна гвардія України та добровольчі підрозділи у 2014 році створили умови для переформування країни та побудови національної ідеї. На жаль, ідеї національної згуртованости заради перемоги не набули поширення, а вирвані з контексту слова були «перекручені» та набули незаслуженої уваги“, – прокоментував свої слова полковник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *