Арена

ЗСУ прорвали першу лінію оборони рашистів і почали звільняти південь країни

Бойовики “ДНР” відійшли зі своїх позицій в Херсонській області, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою, йдеться в повідомленні оперативного угрупування військ “Каховка”.

Рашистський солдат зізнався, що українські військові прорвали першу лінію оборони.

Прорив ЗСУ підтвердила керівниця пресцентру Сил оборони півдня Гуменюк. “ЗСУ розпочали наступальні дії у багатьох напрямках на півдні України”, — сказала вона.

В ефірі телемарафону Гуменюк наголосила, що ситуація на південному напрямку залишається досить напруженою, але контролюється ЗСУ.

“Ворог деморалізований, розгублений. Складно йому збирати сили для майбутніх маневрів. Він, окопавшись і відчувши більш-менш захищений стан серед залізобетонних конструкцій, не хоче підійматися в атаку”, — зазначила Гуменюк.

Прорив ЗСУ підтвердив також і депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань. За його даними, географія знищення окупантів розширюється. Тільки за сьогоднішню ніч та першу половину дня прильоти від ЗСУ зафіксовані у:

  • Херсоні;
  • Антонівці;
  • Олешках;
  • Новій Каховці;
  • Любимівці;
  • Бериславі.

Оперативне угрупування військ “Каховка” також повідомило про те, що в Херсонській області українські військові знищили практично всі великі мости, залишивши лише пішохідні переходи.

“Ситуація на тимчасово окупованій території Херсонської області вкрай непроста. Великі та жахливі HIMARS знищили практично всі великі мости (Антонівський залізничний, автомобільний та Новокаховський). Залишилися лише пішохідні переходи”, — йдеться в повідомленні.

За даними військових, російська армія опинилася відрізаною від постачання озброєння та особового складу з території захопленого Криму.

“Для України це блискучий шанс повертати свої території”, — додали в ОУВ “Каховка”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *