Візії

Російський школяр у тюрмі “повернув” Росію у 37-й рік

Любителі “русского мира” в Україні – це люди, які не виходять захищати свої цінності. Вони сидітимуть на дивані, та чекатимуть, коли хтось кудись введе війська.

В цьому переконаний відомий український журналіст Віталій Портников.

Всі, хто мріє про президента Путіна в Україні, певно не знають, що в Росії тотально зневажають права людини та інші цінності цивілізованого світу. Проте і демократи в нашій країні переймаються долею Навального, але нікому нецікава історія школяра з Красноярського краю, який перебуває у тюрмі за наміри підірвати будівлю ФСБ у комп’ютерній грі та якому продовжили термін ув’язнення через характеристику вчительки. Вона написала,  що хлопчина “сприймає школу, як вороже середовище”.

Втім, російські так звані ліберали теж не надто активно обговорюють цю ситуацію з дитиною. Згадала про хлопчика хіба що одна відома особистість – іполог, автор наукових праць і за сумісництвом, дружина відомого публіциста Лідія Невзорова.

“За цю дитину ніхто не вийде на мітинги. На жаль наш народ може обуритись тільки через новину про те, що хтось живе краще/багатше/накрав/побудував палац. Новина про те, що чиясь дитина сидить нікого не вражає. Поняття свобода у нашій країні не існує. Очевидно, що “завтра” і ваші діти писатимуть листи з таборів і всім буде пофіг. А тепер я хочу вас запитати (без політики), як, як чорт забирай, нам вдалось повернутись у 1937 рік?”, – написала Лідія Олексіївна у своєму Інстаграмі.

Отже, можна зробити висновок, що і для українських громадян є актуальною доля “любителя бутербродів”,  а не якоїсь там невідомої дитини.

Фото з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *