Арена

Киву можуть відправити на повторний захист дисертації

Наукову роботу Киви можуть ще раз ретельніше перевірити і йому доведеться повторно “захищатись”.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ України, доктор філософії у галузі “Право” Володимир Мартиненко.

За його словами, якщо під час написання експертного висновку виникають певні сумніви щодо наукової роботи, “її відправляють на повторну експертизу. Повторний захист відбувається вже в іншій спецраді якогось іншого вузу”.

“Зважаючи на великий суспільний резонанс, я передбачаю, що експертна рада відправить роботу Ківи на повторну експертизу, тобто на повторний захист”, – зауважив Мартиненко.

Перевірка роботи Ківи має з’ясувати, чи орієнтується нардеп в своїй роботі та чи зможе довести, що дисертаційна робота та інші наукові статті належать йому.

“Чи зможе Ілля Кива довести, що то його робота, що він у цьому розбирається, що там є наукові статті – це буде вже з’ясовано в результаті цієї глибинної перевірки. Але в мене є сумніви, що внаслідок всіх цих процесів Іллі Киві присвоять наукове звання “кандидат наук”, – додав Мартиненко.

Відомо, що нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива нещодавно захистив дисертацію. Подія не обійшлась без казусів, коли Кива по-хамськи відповідав на питання журналістів, брехав про участь у наукових конференціях та надав фальшиву довідку. Проте, як зазначив блогер Сергій Чемерис, люди, які займаються наукою, йдуть туди не заради статусів. Бути кандидатом/доктором наук – це не просто гордо нести поперед себе “книжечку”. Це важка щоденна розумова праця.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *