Арена

“Слуги” хочуть, аби Саакашвілі поділився досвідом репресій та рекету бізнесу?

Народний депутат від “Слуги народу” Євгенія Кравчук заявила, що Кабміну вкрай “не вистачає драйву”, а от Саакашвілі може його дати. І навіть якщо Саакашвілі не призначать віцепрем’єром, все одно “було б корисно” залучити його до владної команди.

“Я думаю, що він може бути таким тараном певних змін і він міг би бути комунікатором між Кабміном і парламентом”, – сказала Кравчук в ефірі hromadske.

“Наприклад, координувати якусь раду, яка стосується реформування. Можливо, міг би бути радником президента”, – додала депутат.

Зараз відомо, що владній фракції “Слуги народу” наразі немає голосів, щоб призначити Саакашвілі на цю посаду.

Українське видання Обозреватель, у своєму матеріалі нагадує, щоєкспрезидент Грузії витратив із бюджету рідної країни понад $100 тис. на своє схуднення і не досяг успіху. Його звинувачують у вимаганні, силовому розгоні мітингів і репресіях.

Більше того, в Одесі грузин збирав гроші на “благодійність” і купував за них елітні машини, які сам же і використовував, а напередодні своєї втечі з України вступив у змову з головним фінансистом так званої “ДНР”, який утік до Москви, Сергієм Курченком.

Коротко про подвиги “реформатора”, який втік з Грузії в 2013 році. Під час свого президентства Саакашвіли влаштував силовий розгін протесту, де були побиті і загиблі.Ві також був причетний до до вторгнення спецназу в офіс телеканалу “Імеді”, пізніше телекомпанію незаконно забрали у власника Бадрі Патаркацишвілі.

За рахунок бюджету “грузинський реформатор” орендував яхту, оплачував процедуру схуднення, жив у дорогих готелях.

Грузинська правозахисниця, голова НУО “Колишні політв’язні за права людини” Нана Какабадзе розповіла, що при Саакашвілі Грузія посіла перше місце в світі за кількістю ув’язнених. У в’язницях катували, правозахисників підкуповували, людей били просто на вулицях.

Щодо бізнесу, за словами Какабадзе “під час Саакашвілі був державний рекет, не існувало незалежного бізнесу – все контролював він. Так, він створив ефектні механізми, щоб людина могла швидко зареєструвати фірму, але весь бізнес контролював тільки він і його команда”.

“Вдалі реформи” Саакашвілі базувались на тому, що відбирали в одних, давали іншим. Якщо стисло описати всі “реформи”, то вони виглядатимуть так: 1. всіх пенсіонерів вирівняли, всі отримують мінімум; 2. у поліції просто забрали повноваження: так побороли корупцію; 3. було скасовано реєстрацію більшості ліків, у результаті в Грузію легко почали ввозити фальсифікат; 4. було ліквідовано санепідслужби, отже зник будь-який контроль за дотриманням елементарних санітарних норм.

Очоливши Одеську облдержадміністрацію Саакашвілі створив фонд “На благо Одеси”. Такі ж фонди свого часу працювали і в Грузії. За старою звичкою, як розповів політик Дмитро Голубов, “реформатор” вимагав гроші у місцевого бізнесу, кошти переводили у фонд, а потім витрачали на “банкети, танці, гульки і покупку автомобілів”.

ГПУ записала розмову Саакашвілі і Курченко, де перший обіцяв відправити “свою людину” для того, щоб обговорити “захист інтересів” олігарха в Україні, а також було задокументовано, як соратник Саакашвілі Северіон Дангадзе отримує $500 тис. із Росії на фінансування підривної діяльності і проведення масових мітингів в Україні.

Сьогодні “реформатор” хоче провернути всі свої “реформи” в Україні. І мало хто з громадян задається питанням, а хто ж насправді цей “потужний політик”, який так само, як Янукович не може приїхати до власної, так чудово реформованої ним країни.  Окрім того, влада не реагує на заяву Грузинської сторони про призупинення дипстосунків у разі призначення “реформатора” в український уряд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *