Арена

Зе!команда затулила діру в держбюджеті за допомогою “Нафтогазу”

Кабінет Міністрів розпорядився про дострокову виплату “Нафтогазом України” 8,5 млрд гривень дивідендів з чистого прибутку, отриманого компанією за дев’ять місяців 2019 року.

Про це йдеться у розпорядженні №1339 від 26 грудня.

Гроші повинні бути направлені до держбюджету не пізніше, ніж 27 грудня. Ця сума потім буде врахована під час розрахунку і виплати компанією дивідендів за підсумками діяльности за весь 2019 рік.

За 9 місяців 2019 року консолідований чистий прибуток групи “Нафтогаз” становив 21,3 млрд гривень.

Дивіденди “Нафтогазу” за 2018 рік становили 12,25 млрд гривень. Рішення про їх виплату було ухвалено загальними зборами акціонерів компанії і затверджено урядом у квітні 2019 року.

Голова правління “Нафтогазу України” Андрій Коболєв відзвітував про виконання компанією розпорядження уряду.

“Відразу після ухвалення цього рішення, ми перерахували державі 8,5 млрд грн дивідендів і 4,5 млрд грн инших податкових платежів. Всього за грудень ми забезпечили надходження до держбюджету близько 20 млрд гривень. Сподіваємося, це дозволить багатьом українцям спокійно і радісно зустріти свята”, – написав Коболєв в фейсбуці.

Також він зазначив, що станом на вчора, 25 грудня, з початку року група “Нафтогаз” заплатила понад 103,8 млрд грн.

“Ми забезпечили держбюджету найбільшу частку надходжень: приблизно кожна сьома гривня прийшла в казну через одну з компаній нашої групи”, – підкреслив Коболєв.

Нагадаємо, що у середині грудня Міністерство фінансів урізало фінансування витрат через недовиконання державного бюджету. Останні кілька днів до Нового року вони проводитимуться у порядку пріоритетності.

У січні-листопаді державний бюджет України за доходами було виконано тільки на 94,1%. За 11 місяців вони становили 899,745 млрд гривень за планом у 955,716 млрд гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *