Анонси

На св. Василя – концерт “Нескорений ПроRock”

Його боялася радянська влада й двічі садовила за ґрати. Його твори забороняли як антирадянські, і табірні наглядачі щоразу вилучали й нищили їх.

Його називали особливо небезпечним рецидивістом і, зрештою, згубили в карцері…
А увесь Світ вважав його геніальним модерновим поетом.

І хоча пройшло вже майже 35 років із дня його смерти – творчість нескореного пророка не забута, а навпаки – надихає митців на створення нових і нових музичних творів на його вірші.

Нескорений ПроRock. Василь Стус

14 січня 2020 року, в День Святого Василя, о 19:00 у Будинку звукозапису Українського радіо відбудеться концерт-присвята пам’яти Василя Стуса за участи відомих українських музикантів, які презентуватимуть новий музичний альбом на вірші поета.

На вас чекатимуть
народні артисти України Тарас Компаніченко, Maria Burmaka, Галя Тельнюк та Леся Тельнюк – «ТЕЛЬНЮК: Сестри»; гурти «Хорея Козацька – Chorea Kozacky», «Fata Morgana UA», «Очеретяний кіт» та дует «BeTwins», а також Сергій Василюк (рок-гурт «Тінь Сонця / Tin’ Sontsya»); Сергій Файфура, Orest Krysa (гурт «Сонячна Машина – The Solar Machine»); Ольга Гриськова; Nelia Franchuk і Григорій Лук’яненко, Tanya Sha, Jivosil-Vasil Liutyi, Severyn Danyleiko і Наталя Прокопович.

Ведучий концерту – культуролог Юрій Макаров.

У відвідувачів концерту є унікальна можливість першими почути пісні на вірші Василя Стуса, що увійшли до альбому “Нескорений ПроRock”. Збірка складається зі співаника та CD-диска, містить 16 віршів-пісень з текстами та акордами.

Автор ідеї проєкту «Нескорений ПроRock» – Ігор Роман, фронтмен рок-гурту «Fata Morgana UA».

Організатор концерту: ГС «Творче патріотичне об’єднання «Музичний Батальйон».

Квитки тут: https://concert.ua/uk/event/neskorenii-prorock.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *