Арена

Двоє українських політиків хочуть навідатись до терористів на окуповану територію

Леонід Кравчук, який замінив Кучму у Тристоронній контактній групі по Донбасу, підтримав ідею Вітольда Фокіна поїхати на окуповану територію.

Про це в своєму інтерв’ю для Радіо Свобода розповів сам Кравчук.

Перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін погодився увійти у ТКГ разом із Кравчуком – і заявив, що не проти поїхати на окуповану частину Донбасу.

На запитання, як він ставиться до такої ініціативи і чи готовий теж їхати на окуповані території, Кравчук відповів загалом ствердно.

“Я підтримую його (Фокіна). Він знає ситуацію там найкраще з людей, яких я загалом знаю. І має рішучість, сміливість і готовий це зробити. А якщо там складуться відповідні умови, які потрібні мені, Кравчуку Леоніду Макаровичу, вивчити будь-які питання, які потрібні для вирішення, я також буду думати над тим, як це зробити, не виключаючи і безпосередніх контактів”, – розповів Кравчук.

Щодо твердження Леоніда Макаровича про обізнаність Фокіна у ситуації на Донбасі, зазначимо, що в офіційній біографії колишнього прем’єра зазначено, що народився він на Дніпропетровщині, закінчив Дніпропетровський гірничий інститут, і з 1963 року до 1971 року працював на Луганщині. Пізніше був призначений на посаду у “Держплані УРСР” і відтоді працював у Києві. Звідки ж Фокін так добре обізнаний у справах Донбасу, відомо лише Кравчуку? Проте, Леонід Макарович скромно мовчить про те, що Донбас був би відвойований, якби там не було російських найманців. Зрештою це вкладається у загальну політику, яку провадить нинішня влада, розповідаючи про “ту сторону”.

Відомо, що терорист Гіркін колись заявляв, що у випадку відсутності підтримки Росії на Донбасі, ЗСУ завершить операцію по звільненню Донбасу за тиждень. На ці слова відомого терориста сьогодні вже ніхто не зважає, а продовжується балаканина про якісь там “особливості регіону” та про “ту сторону”.

Не виключено, що після можливих відвідин території ОРДЛО українські політики, як колись відома народна депутатка, скажуть, що чортів вони там не побачили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *