Політвернісаж

Українських патріотів катували за допомогою програм “Кварталу 95”

Олег Галазюк отримав 16 років в’язниці від “ДНР” за написання дописів під псевдонімом для сайту Радіо “Свобода”. Чекаючи на суд, перебував у СІЗО, розповів журналіст Вахтанг Кіпіані. Далі все прекрасне – “Три ночі не спав. Вони [наглядачі] включили “Квартал 95”, дивилися і сміялися, а я сидів, прикутий кайданками до батареї з мішком на голові.​ Начальник цього СІЗО зараз став першим заступником “міністра” “МГБ ДНР”. Його донька поступила на бюджет на підконтрольну територію України”.

Для порівняння: днями Слов’янський міський районний суд засудив лише до 5 років ув’язнення бойовика “ДНР”, який захоплював адмінбудівлі Слов’янська у 2014 році і коригував артобстріли українських підрозділів, інформує СБУ.

Контррозвідка СБУ затримала його в серпні 2019 року в Запорізькій області, де зловмисник переховувався у своїх родичів.

“Житель Шахтарська, перебуваючи у місцях позбавлення волі на тимчасово непідконтрольній території Донецької области за скоєння тяжкого злочину, з квітня 2014 року був звільнений бойовиками з в’язниці за умови приєднання до лав незаконних збройних формувань”, – йдеться в повідомленні.

У складі угруповання терористів він брав активну участь у захопленні адміністративних будівель Слов’янська і бойових діях проти сил антитерористичної операції, зокрема коригував артилерійські обстріли українських підрозділів.

Також бойовик причетний до перекидання військової техніки, зброї і боєприпасів з РФ на тимчасово непідконтрольну територію Донецької області.

Чоловіка визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

До речі, медіаексперт Наталія Лігачова заманіфестувала шок від новорічного звернення Володимира Зеленського.

“Хто вселив нашому президентові переконання, що ми роз’єднані? І що нашою національною ідеєю повинно бути об’єднання країни? Яка і так ЄДИНА! А не боротьба із зовнішнім ворогом, який і воює з нами міфом про нашу роз’єднаність? Який і ділив Україну на різні частини та сорти? Тобто ми тепер слідом за Росією говоримо вже голосно й офіційно, що нам треба займатися своїм «громадянським конфліктом»? Шукати внутрішній консенсус? А не захищати свою єдину Україну від зовнішнього агресора, про який в новорічному спічі президента не було сказано ні слова?” – пише редактор “Детектора медіа” Лігачова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *