Арена

Чиясь надмірна любов до показухи призвела до загибелі понад двох десятків воїнів ЗСУ

Міністр оборони України Рустем Умєров відреаґував на загибель воїнів зі 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бриґади.

“Співчуваю родинам загиблих воїнів зі 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бриґади”, – зазначив він.

Також міністр оборони запевнив, що “будуть з’ясовані всі обставини того, що сталося”. Крім того, Умєров доручив Головній інспекції Міністерства оборони “провести повну перевірку за фактом цієї трагедії”.

Попередньо може йти мова про понад 20 загиблих у прифронтовому селі Запоріжжя, їх іймовірно, зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії, повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

У соцмережах з’явилося відео одного з військових, який повідомив, що у бриґаді, яка стоїть у Запорізькій області, сталася надзвичайна подія. За його словами, один з офіцерів вирішив провести показушне нагородження бриґади у прифронтовому селі.

Військовий додав, що загинуло “дуже багато” захисників і цивільного населення.

“03.11.2023 року близько 10:00-11:00 години під час вручення нагород бійцям ЗСУ на території прифронтової зони Запорізької области внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалося нагородження, загинуло попередньо понад 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Возний Володимир Миколайович, нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької области”, – повідомляє “Українська правда”.

Про цю інформацію непрямо повідомляє й очільник Закарпатської області Віктор Микита.

Сама 128 бриґада наразі не надає жодної інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *