Арена

Симпатики рашистів здійснили збройний напад у Бремені на українських юнаків

Схоже, що українці в країнах ЄС ніде не можуть відчувати себе цілковито захищеними від шанувальників рашистської ідеології або ж від вихідців т. зв. РФ.

Нещодавно група з семи молодих московитів навмисно спровокувала та напала на чотирьох українців у німецькому місті Бремен.

Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє Bild.

За інформацією видання, напад стався ввечері, коли четверо українців (усім по 19 років) сиділи на лавці в парку біля головного залізничного вокзалу, і до них підійшла група московитів.

За попередніми даними, семеро росіян шукали можливість влаштувати бійку, вигукуючи промосковські гасла (зокрема “Свободу Росії”), та накинулися на українців.

Згодом 16-річний московит витягнув пістолет і вдарив одного з українців по голові. Після побиття нападники відібрали в нього наручний годинник і навушники та втекли.

Як ідеться у матеріалі Bild, своєчасно сповіщені співробітники федеральної поліції змогли заарештувати 16-річного московита та передати його законним опікунам.

Раніше поліція польського Гданська затримала трьох осіб, причетних до нападу на пару 16-річних підлітків з України.

Як повідомляли ЗМІ, шотландська поліція розслідує напад на трьох українських підлітків в Единбурзі, що, ймовірно, стався на расистському ґрунті.

Наприкінці серпня 2023 року в Чехії поліція затримала чоловіка, якого підозрюють у жорстокому побитті двох українок у місті Пласи на півночі Пльзенського краю.

Як повідомляла онлайн-газета “ПолітАрена”, українська письменниця Оксана Забужко нещодавно згадала про злочини проти українок у Німеччині: “…Російська Vernichtungskrieg проти нас має глобальний характер, як Гітлерова проти євреїв, – доказом чому хоча б понад 3000 (прописом, ТРИ ТИСЯЧІ!) зареєстрованих нападів на українок за 2022 р. в самому тільки Берліні, що їх німецька поліція відмовляється розслідувати, – поки існує Росія, ми НІДЕ не в безпеці…”

У Берліні з кінця лютого 2022 року до березня 2023-го зареєстрували 3250 злочинів проти українців. Найчастіше українці стають жертвами крадіжок, нападів і шахрайств. Як пояснили в «Альянсі українських організацій» Німеччини, запит у поліцію щодо нападів на українців в Берліні на їхнє прохання зробила депутатка берлінського парламенту Катрін Вален від партії «Союз 90/Зелені».

Згідно зі звітом, більшість злочинів проти українців скоїли в історичних районах німецької столиці — Мітте (640) та Шарлоттенбурґ-Вільмерсдорф (484). Найчастіше це були крадіжки (1294), тілесні ушкодження (704), шахрайство (301), погрози (234) та образи (117).

Поліція встановила підозрюваних чи ймовірних зловмисників лише у близько 1200 зареєстрованих злочинах. Найчастіше це стосувалося тілесних ушкоджень (575), погроз (187) та образ (86). Показник розкриття злочинів проти українців є дуже низьким, що може свідчити про небажання німецької поліції витрачати зусилля на розслідування справ проти симпатиків рашистів.

Світлина ілюстративна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *