Арена

Антикорупціонери не зацікавились подарунком Баканову від соратника кума Путіна (ВІДЕО)

Національне агентство з питань запобігання корупції не знайшло підстав для перевірки можливого порушення головою СБУ Іваном Бакановим антикорупційного законодавства на ювілеї народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” та соратника кума президента РФ Віктора Медведчука Григорія Суркіса.

Про це повідомляють журналісти програми “Схеми”.

Торік у вересні Суркіс святкував 70-річчя. На ювілей до нього, крім Баканова, приїхали перший помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, олігархи Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та Віктор Пінчук з дружиною, експрезиденти Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко, ексглава СБУ Василь Грицак, ексгенпрокурор Юрій Луценко з сином Олександром, експрем’єр Володимир Гройсман та кілька акторів студії “Квартал 95”.

Журналісти повідомляли, що Суркіс дарував гостям фоторамки Fendi, вартістю 15 тис. грн . Баканов – як і інші гості свята – залишив “Інтерконтиненталь”, де було святкування, із жовтим пакетом Fendi в руках.

“Викладена в повідомленні інформація стосовно можливого порушення вимог щодо одержання подарунків ґрунтується на матеріалах журналістського розслідування програми “Схеми: корупція в деталях”, які своєю чергою не містять об’єктивних та вірогідних відомостей щодо факту отримання подарунка головою Служби безпеки України Бакановим І.Г.

З огляду на викладене вище для вжиття заходів реагування з боку Національного агентства як спеціального уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції за фактами, наведеними в повідомленні, немає підстав”, – заявили у відомстві.

За законом “Про запобігання корупції”, голова СБУ не може прийняти подарунок, який коштує більше, ніж прожитковий мінімум для працездатних осіб (близько 2 тис. грн).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *