Арена

Донбас і Крим – це слабкі місця, які стали легкою здобиччю для РФ – Качинський

Сучасна Росія шукає недоліки та слабкі місця в європейській демократії, аби по них влучно вдарити.

Про це сказав у своєму інтерв’ю лідер правлячої партії Польщі “Право і справедливість” Ярослав Качинський німецькій газеті Bild.

“Росія атакує там, де бачить слабке місце і шанс на перемогу. Так було у Криму і на сході України. Однак вона має проблему там, де виникає рішучий опір, навіть дипломатичний”.

За словами лідера “ПіС”, справа стосується значним чином Польщі і балтійських країн, тому є дуже важливою присутність військ НАТО у цих країнах.

“Німеччина має вислати більше військ, особливо до балтійських країн. У Польщі історичне минуле свідчить проти присутності у нас більшої кількості німецьких військових. Німеччина має взяти це до уваги. Однак точно відомо одне: потрібні результативні підрозділи швидкого реагування у Східній Європі”.

Також Качинський прокоментував ймовірну відповідальність президента РФ Володимира Путіна за смоленську трагедію, в якій 10 років тому загинув його брат Лех Качинський.

“Основна проблема полягає в тому, що Росія ще не повернула нам уламків літака, тому цього ніколи не можна належним чином дослідити … Я міг би розмовляти з президентом Путіним про смерть свого брата. Але спочатку я би хотів повернути уламки літака”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *