Арена

Найманці з РФ нахабно займають незаселені будинки на Донбасі – розвідка

Найманці з РФ самовільно зайняли тимчасово незаселені будинки місцевих жителів ОРДЛО, псують їх приватне майно, у тому числі мають місце непоодинокі випадки обстрілів особистого автотранспорту.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута з посиланням на дані Головного управління розвідки.

“За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, жителі тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях продовжують потерпати від свавілля командування російсько-окупаційних військ”, – сказав Праута.

Зокрема, у місті Донецьк з аргументацією “для потреб мобілізації” у громадян примусово вилучають об’єкти нерухомого майна для розміщення “підрозділів силових структур”.

“Значної матеріальної шкоди місцевому населенню завдають і російські найманці, які у лютому прибули для ротації підрозділів з’єднань і частин 1 АК. Вони самовільно зайняли тимчасово незаселені будинки місцевих жителів, псують їх приватне майно, у тому числі мають місце непоодинокі випадки обстрілів особистого автотранспорту. Російські окупаційні адміністрації при цьому не вживають жодних заходів для припинення зазначених злочинних дій”, – підсумував речник Міноборони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *