Арена

Держава за допомогою олігархічних медіа-груп і представників ОПУ розважатиме жителів ОРДЛО

В Україні з 1 березня почалося мовлення розважально-інформаційного телеканалу для тимчасово окупованих територій, який називається «Дім». Про це повідомляє UATV.

За словами в. о. генерального директора UATV Юлії Островської, головною метою нового телеканалу є повернення жителів окупованих територій до політичного, культурного та громадського порядку денного України.

“Відомо з тих же соціологічних опитувань, люди дуже втомилися від політизованого контенту і хочуть бачити на своїх «блакитних екранах» щось більш комфортне, мотиваційний контент, який буде давати можливість розслабитися і отримати запевнення в кращому майбутньому”, – додала вона.

Раніше стало відомо, що запуск телеканалу для окупованих територій перенесли з середини лютого на 1 березня 2020 року.

Зазначимо, що основну роботу над створенням телеканалу веде Міністерство культури, а представники Офісу президента беруть участь у запуску «на рівні консультацій». Крім того, в проєкті задіяні всі великі медіа-групи України.

Телеканал для тимчасово окупованих територій називатиметься “Дім” / “Дом”.

Як повідомлялося, влада на базі каналу іномовлення UATV планує запустити канал, який мовитиме на окуповану територію українською та російською мовами. Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський зазначав, що це буде державний розважально-інформаційний канал, який мовитиме на окуповані території Донбасу. За його даними, телесигнал до 80% жителів окупованих територій можна доправити за три місяці.

Нагадаємо, з 13 січня зупинена робота низки редакцій телеканалу UATV, також відомого як державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України”. Раніше в Міністерстві культури, молоді та спорту вирішили створити на його базі російськомовний телеканал для мовлення на тимчасово окуповані території Криму та Донбасу.

До речі, новий телеканал буде доступний до перегляду тільки на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей та Автономної Республіки Крим. Про це повідомив депутат Верховної Ради від фракції “Слуга Народу”, заступник голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв на презентації телеканалу. “Будуть його (телеканал “Дім”) бачити на території вільної України? Відповідь: ні, не будуть. Тобто, він не для цього”, – сказав він.

Однією з причин того, що жителі територій підконтрольних Україні не зможуть бачити телеканал, є наявність контенту українських медіа-груп.

Через авторські права телеканалів на цей контент, неможливо транслювати телеканал в Інтернеті або через супутник.

За словами заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, канал можна буде показати за кордоном і в Інтернеті тільки після повного переходу на авторський контент, щоб уникнути порушення авторських прав медіагруп.

Телеканал “Дім” має намір повністю перейти на свою продукцію до 2022 року. На даний момент медіахолдинги Inter Media Group Limited”, “1+1 медіа”, “Медіа Група Україна” і StarLightMedia надали телеканалу розважальний контент. Отже, жителі окупованих територій зможуть побачити продукцію Студії “Квартал 95”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *