Арена

Зеленський наказав спростити життя мешканцям ОРДЛО

Президент Володимир Зеленський наказав спростити в’їзд і виїзд з окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також переміщення товарів на окуповані території.

Про це йдеться в указі №738/2019.

В указі мовиться про те, що Кабінет Міністрів повинен вивчити питання “про спрощення в’їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території в Донецькій і Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів з таких територій”.

Цим документом також доручається чітко унормувати питання облаштування, утримання і функціонування контрольних пунктів в’їзду-виїзду та покласти ці функції на один із центральних органів виконавчої влади.

Крім того, Зеленський запропонував провести ремонт на дорогах Н-21 на ділянці між Старобільським і Щастям і Т1306 між Сєвєродонецьком і Новоайдаром.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Вадим Пристайко наприкінці вересня говорив, що Україна планує відновити виплату пенсій жителям окупованих територій і змінити список товарів, який людям дозволено перевозити через контактну лінію, на список того, що заборонено перевозити.

За його словами, це частина “формули Зеленського”, мета якої ментально повернути жителів ОРДЛО в Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *