Політвернісаж

Зеленський стоїть спиною до системи національної безпеки та оборони України

Проти України росіяни застосовують далекобійну артилерію.

На початку війни використовували реактивні системи залпового вогню “Град”, каже військовий експерт Олег Жданов в інтерв’ю gazeta.ua.

РСЗВ за 20 секунд випускає 40 снарядів – це пасовані удари, якими накриває доволі велику площу. Зараз росіяни використовують ствольну артилерію, працюють “настигаючим вогнем”, намагаються уразити більше особового складу. Таким чином РФ не дає погаснути цьому конфлікту”, – каже він.

Події на Донбасі не є так званою громадянською війною, чи конфліктом. У них є термін, а саме – “збройний конфлікт військової інтенсивности”.

“Він продовжується завдяки такому вогневому впливу – ми несемо втрати і на нас це робить політичний і соціальний тиск з боку РФ. Хоча Зеленський домовився, але з ким? З Росією? Так речник Путіна, Дмитро Пєсков заявив, що РФ не є стороною конфлікту і тому не гарантує виконання домовленостей. Тим самим вони зняли з себе політичну відповідальність за все, що діється на Донбасі. А Зеленський та його команда досі не визначилися із тим, хто друга сторона конфлікту, з якою ми ведемо військові дії, більше того, вони досі не визначилися із тим, чи є військові дії, чи ні? Бо якщо це громадяни України, то це громадянська війна, а якщо це росіяни, то це вторгнення. Це досі не визнали”, – додає експерт.

В Україні досі нема ні військових реформ, ні плану зі створення національної системи безпеки і оборони, а розподіл засобів залишився на позначці 5%, 3% з який ідуть на структури МВС.

“Зеленський стоїть спиною до системи національної безпеки та оборони України. Про модернізацію техніки і закупівлю нових зразків озброєння я взагалі мовчу, бо з плану за минулий рік виконали на 20% щодо закупівлі, бо її записують у бюджеті за остаточним принципом за рахунок приватизації, яка в свою чергу з року в рік провалюється. Ірак воює на БТР 4Є, Таіланд проводить паради за участи БТР 3Є, а ми з вами на БТР 60 ТБ радянського зразку з двингуном з ГАЗ 51 щось намагаємося робити”, – каже Олег Жданов.

Росіяни задіяли проти нас артилерію.

“Чомусь пан Зеленський вирішив, що, якщо відвести війська буде мир. А я кажу, що в такому разі треба розводити війська на 150 км, бо РСЗВ російського виробництва “Смерч” вражають цілі на 150 км. До речі, в Золотому цікаво вийшло: після розведення російські міномети 86 калібру до нас не достають, і росіяни задіяли гаубиці 120 калібру. Нові позиції обладнані погано, і тому ми маємо такі втрати”, – каже експерт.

Російські окупаційні війська продовжують використовувати об’єкти цивільної інфраструктури для здійснення провокаційних обстрілів підрозділів Об’єднаних сил. Про це свідчать дані Головного управління розвідки Міноборони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *