АренаВізії

“Слуги народу” готуються суттєво підвищити податки

Не встигла відгриміти атака на ФОПи, як розпочався новий наступ на бізнес.

Спікери “Слуги Народу” нам розповідають, що Україна не повинна адаптовувати європейське законодавство, бо в нас “унікальний свій шлях”.

Унікальність цього шляху полягає в тому, на думку екс-міністра в уряді Вол. Гройсмана Володимира Омеляна, щоб майже на 9% за три місяці хазяйнування нового уряду обвалити промисловість, поставити на межу виживання українських експортерів, в той час як «нерозумні» західні сусіди залучають нові інвестиції під гаслом: низькі податки – ринкові зарплати.

З’явилися перші контури обіцяної владою податкової реформи. “Слуги Народу”, стверджує В. Омелян, запропонували прогресивну шкалу Податку на доходи фізичних осіб, яка сягає 54%. Це передбачено законопроектом 2758 від 16 січня 2020-го року, який зареєстрований у Верховній Раді і вже переданий на розгляд у профільні комітети.

“З урахуванням Єдиного соціального внеску податкове навантаження становитиме понад 70%!
Це – потужний удар по середньому класу.
І ще більша тінізація заробітних плат в Україні.

З таким навантаженням на Фонд заробітної плати жодне “Верховенство Няні від Зеленського” замість верховенства права не переконає інвесторів заходити в Україну.

Шкода, що президент і прем’єр не встигли презентувати цю новацію в Давосі.

Прикметно, що автором законопроекту є людина, яка задекларувала 24 квартири, 17 автомобілів, 2 будинки і земельну ділянку вартістю 2 мільйона доларів США.

Він явно не сплатив з цих доходів 54% Податку на дохід фізичних осіб. Але ж не всім так щастить…” – стверджує В. Омелян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *