Візії

Всіх професійних баранів треба примусово загнати до загорожі

До влади прийшли майстри репризи, актори родом із КВН. «Кавеенщики», для котрих творча вершина – це скетч (як правило, недолугий скетч), проштовхують сегрегаційний закон про дезінформацію. Одна з його цілей – зачистити інтернет, який за своїм впливом незабаром зрівняється з ТБ.

Про це пише в своєму блозі український літератор Костянтин Коверзнєв.

Усіх журналістів, нагадує він, вирішено поділити на дві категорії: журналісти та професійні журналісти. Тобто не йдеться про публіцистів, колумністів, аналітиків ринків, футбольних коментаторів, телеведучих, редакторів усіх рівнів, фотографів, блогерів, стрімерів і под.

Схоже, ще одна ціль: обмежити журналістам доступ до інформації, ускладнити акредитацію в ВР, Кабмін, інші органи влади.

Пропонується ввести драконівські штрафи за дезінформацію, щоб представники ЗМІ боялися слова сказати. До речі, рішення про те, чи є матеріал дезінформацією ухвалює Уповноважений на свій власний розсуд. Після трьох попереджень настає кримінальна відповідальність!!!

І ще. Всіх професійних баранів треба примусово загнати до загорожі: Асоціації професійних журналістів України. А також до Єдиної електронної бази професійних журналістів.

Ясна річ, усе це професійна сегрегація, обмеження прав людини й порушення свободи слова.

Думаю, що комік – це означає професію, резюмує К. Коверзнєв. І не потрібен закон, впевнений він, який розділяв би всіх коміків на просто коміків і професійних коміків. Бо час сам урешті-решт розставить по належних їм місцях виконавців дешевих реприз і талановитих акторів.

Раніше ЗМІ повідомили, що законопроєкт про дезінформацію не передбачає ув’язнення, а кримінальна відповідальність наступає після висновку ЄСПЛ та передбачає лише суспільно-корисні роботи.

“Щодо кримінальної відповідальності за дезінформацію. Вона наступає після трьох доведених судом фактів розповсюдження дезінформацією, тобто уповноважений звертається до розповсюджувача: це дезінформація. Той відповідає: я не згоден. Після цього уповноважений іде до суду і починається процес”, – заявив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Міністр додав: у разі, якщо нарахувалось 3 такі випадки упродовж року, настає кримінальна відповідальність.

“Вона не передбачає ув’язнення, а лише суспільно-корисні роботи. Для того, щоб суд виніс такий вирок, він зобов’язаний звернутись і отримати висновок ЄСПЛ (Європейський суд з прав людини, – ред.). Ми передбачили запобіжники, щоб добросовісну людину, не можна було посадити. Нема висновку — нема вироку”, – підсумував Бородянський.

Раніше Міністерство культури, молоді та спорту України 20 січня оприлюднило проєкт закону щодо забезпечення національної інфобезпеки та права на доступ до достовірної інформації, відомого як “законопроєкт про дезінформацію”.

У міністерстві запросили до участі представників ЗМІ, профільних інституцій та громадських організацій, медіаекспертів та медіаюристів.

У МКМС наголосили, що законопроєкт покликаний забезпечити реалізацію права громадян на доступ до достовірної збалансованої інформації через запровадження механізмів боротьби з дезінформацією в інформаційному просторі України та підвищення рівня медіаграмотності населення в умовах гібридної агресії РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *