Арена

Болгарська поліція не одразу змогла затримати фігуранта у справі Гандзюк

Під час перетину кордону Олексієм Москаленком (Левіним) “червоний циркуляр” поруч із його іменем від Інтерполу з’явився не одразу, отже болгарські правоохоронці не одразу змогли затримати фігуранта справи про вбивство Гандзюк.

Про це повідомляє BTA з посиланням на Офіс генпрокуратури Болгарії.

“У понеділок болгарська прокуратура уточнила, що громадянин України (Олексій Москаленко — ред.) не був затриманий при в’їзді до Болгарії у прикордонному пункті Дуранкулак через те, що “червоний циркуляр” від Інтерполу був виданий пізніше”, – йдеться у повідомленні.

“Червоний циркуляр” вважається оголошенням у розшук у країнах-учасницях Інтерполу. Кожна з 190 країн-членів має право направити до центрального апарату Інтерполу запит на негайне затримання та екстрадицію особи, яку підозрюють у скоєнні кримінального злочину і яка при цьому перебуває на території іншої держави-члена Інтерполу.

Олексія Москаленка (Левіна), якого розшукували за підозрою в причетності до нападу на активістку Катерину Гандзюк затримали на території Болгарії 24 січня. Його особу встановили за відбитками пальців, оскільки він змінив свою зовнішність і ходу.

Болгарський суд заарештував підозрюваного на 40 діб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *