Арена

В порту Одеси морякам почали міряти температуру

Через загрозу поширення коронавірусу в Одеському порту моряків ретельно обстежують.

Зокрема,пресслужба порту інформує, що лікарі-епідеміологи санітарно-карантинного відділу оглядають членів екіпажу на предмет симптомів вірусної інфекції, зокрема проводять температурний скринінг за допомогою безконтактного інфрачервоного термометра.

“Учора ввечері до причалу №42 в Хлібній гавані пришвартувався контейнеровоз COSCO SHIPPING SEINE (L = 99,9 м, прапор – Гонконг). Судно прибуло в Одесу після заходження в порти Китаю під час інкубаційного періоду нового коронавірусу 2019 nCoV. Одразу після швартування на контейнеровозі здійснено медичний (санітарний) огляд всіх членів екіпажу й інші профілактичні заходи”, – йдеться в повідомленні.Загалом медичний огляд провели на 25 морських суднах, чотири з яких покинули порти Китаю до спалаху епідемії коронавірусу, один – після.

“Ми змушені перейти майже на 100-відсотковий контроль екіпажів з урахуванням специфіки роботи моряків. Випадки завезення коронавірусу зафіксовано вже у 26 країнах. Навіть якщо моряк не відвідував Китай останнім часом, ми не знаємо, яким рейсом він летів на чергову зміну екіпажу, з ким контактував у літаку”, – пояснила вимушені заходи лікарка-епідеміолог Ніна Старова.

У разі підозр на коронавірус хворого ізолюють у судновий ізолятор, а саме судно поставлять на карантин. Поки що таких випадків не було.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *