Арена

Міноборони заощадить український папір

В Міноборони вирішили відправляти повістки призовникам за допомогою мобільного додатку “Дія”.

Про це повідомляють Акценти.

Розсилка електронних повісток через мобільний додаток “Дія” спростить відносини між призовниками і військкоматами, а також дозволить державі щорічно економити мільйони гривень.

Поруч з електронними версіями паспортів, водійських посвідчень тощо, в аплікацію можна додати електронні версії посвідчення про приписку для призовників і військового квитка для військовозобов’язаних, і розсилати через додаток електронні повістки.

Звичайно, не всі будуть користуватися додатком, але якщо навіть частині громадян надійде автоматична електронна повістка з Єдиного реєстру військовозобов’язаних і призовників, це вже дозволить не тільки спростити відносини, але і зберегти кошти державного та місцевого бюджетів.

Після внесення необхідних змін до законодавства, авторизований додаток дозволить засвідчувати отримання повістки кваліфікованим електронним цифровим підписом і передбачати відповідальність за його невиконання, наприклад автоматично заносити порушників до реєстру осіб, які ухиляються і за аналогією з уже діючим реєстром боржників аліментів обмежувати таких осіб в праві користування зброєю, виїзду за кордон тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *