АренаПрес-релізи

Вперше український тренінговий центр навчав такмеду представників армії країни НАТО

PULSE та Збройні сили Естонії розпочали безпрецедентний обмін досвідом з тактичної медицини.

PULSE – Pre-hospital-focused Ukrainian Life Saving Effort – провідна організація в галузі тактичної медицини в Україні – оголошує про історичне партнерство зі Збройними силами Естонії та військами НАТО завдяки співпраці з Естонською Військовою Академією та Центром Війни та Медицини Катастроф.

PULSE став першою українською організацією, яка навчала навичкам такмеду Збройні сили Естонії. Це важливий крок у військово-медичній співпраці між двома країнами: у довгостроковій перспективі це дозволить естонським партнерам краще розуміти український контекст – що важливо, оскільки вони також беруть участь у навчанні ЗСУ, а отже зможуть ефективніше надавати цільову підтримку Україні.

Обмін військово-медичним досвідом проходив у м. Тарту 17-18 жовтня і охопив два дні лекцій та симуляційних відпрацювань. Участь у ньому взяли близько 50 представників ЗС Естонії та різних організацій всередині естонської армії, включно із представниками Військової академії. Зі свого боку для проведення навчання PULSE залучив команду з 6 досвідчених інструкторів.

Ця навчальна програма була розроблена з метою надати особовому складу ЗС Естонії оновлене комплексне розуміння тактичної медицини в повномасштабній сучасній війні.

На початку програми проходили лекції зі стратегічної практики тактичної медицини України. Експерти в цій галузі вивчали бойові травми, які фіксуються в сучасній війні, а також підходи до контролю пошкоджень у польових шпиталях типу Role II. Шпиталь цього типу надає більш розширену медичну підтримку, включаючи інтенсивну терапію, більші палати та розширену підтримку життя. На 2-й та 3-й дні учасники брали участь у симуляціях на основі реальних сценаріїв під керівництвом українських фахівців.

З величезною повагою до естонських партнерів PULSE прагне поділитися безцінним бойовим досвідом, отриманим під час російської війни проти України та її повномасштабної фази зокрема. Проєкт також відображає рішучість України зміцнювати міжнародні зв’язки, посилюючи можливості своїх партнерів по НАТО. Естонія є однією з країн, де НАТО розгорнув багатонаціональну батальйонну бойову групу в рамках своєї позиції Посиленої передової присутності в Європі, тому отриманий досвід також сприятиме загальноєвропейській безпеці.

«Це великий крок вперед у зміцненні співпраці між нашими країнами, – зазначив Федір Сердюк, співзасновник PULSE. – Обмін знаннями та досвідом у тактичній медицині сприятиме підвищенню можливостей наших партнерів і зрештою врятує більше життів на полі бою. Естонія, як член НАТО, відіграє вирішальну роль у регіональній безпеці, і ми маємо честь підтримувати їхні зусилля з навчання».

«Сили оборони Естонії, зокрема, Центр військової медицини та медицини катастроф Естонської військової академії, зобов’язуються підтримувати Україну усіма можливими способами. Військова академія Естонії як навчальний заклад вже підготувала понад 100 бойових медиків для Збройних Сил України, і ми продовжуватимемо це робити надалі. Приймати найкращих експертів з PULSE, які діляться останнім досвідом під час навчання та на полі бою, безумовно, сприятиме нашій обізнаності, підвищіть знання та практичні навички наших студентів, допоможе нам бути у курсі подій і бути готовими до потенційної кризи чи війни в майбутньому», – прокоментував Вальтер Воометс, лейтенант / OF-1 з Центру медицини війни та катастроф Естонської військової академії.

PULSE є надійним провайдером тренінгів з тактичної медицини, який реалізує проєкти разом з ЗСУ (Військово-Морськими Силами, ТрО, Силами спеціальних операцій та ін.), Міноборони, МВС (зокрема, ДСНС, Національною поліцією та Національною гвардією) іншими державними установами. Від початку повномасштабної війни в Україні PULSE навчив такмеду вже понад 19 тисяч осіб. Навчальна програма базується на засадничих принципах і рекомендаціях міжнародних організацій і проходить за стандартами, аналогічними тим, за якими навчаються Збройні Сили США. PULSE є авторизованим тренінговим центром Національної асоціації екстрених медичних техніків (NAEMT).

Протягом останніх 1,5 років Естонія демонструвала непохитну підтримку Україні, надаючи гуманітарну та військову допомогу, приймаючи поранених українських військових, навчаючи бойових медиків взводу та обмінюючись розвідданими. Держава надала військову допомогу на суму понад 1% свого ВВП. Тепер завдяки співпраці у навчанні з тактичної медицини між PULSE та Збройними силами Естонії це партнерство між Україною та Євросоюзом може вийти на новий рівень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *