Арена

Громадянин Білорусі допоміг рашистам обійти санкції на 150 мільйонів доларів

У США заарештували громадянина Білорусі Сергія Карпушкіна, якого звинувачують в обході санкцій, запроваджених щодо олігарха Сергія Курченка. Про це повідомляє Мін’юст США.

За даними відомства, Карпушкін та його спільник, житель штату Флорида Джон Унсалан, протягом трьох років в обхід американських санкцій закупили для двох пов’язаних із Курченком компаній сталеплавильні матеріали на 150 мільйонів доларів.

46-річного Сергія Карпушкіна, який проживає в Майамі, затримали 17 квітня.

Джона Унсалана, заарештованого 14 квітня, звинуватили у змові з метою ухилення від санкцій США та у змові з метою відмивання грошей.

Сергій Курченко – громадянин України. Після Євромайдану він переїхав до Білорусі, а згодом до Москви, де отримав російське громадянство. За президентства Віктора Януковича він був одним із найбагатших людей України і вважався одним із найбільших у країні торговців вуглеводнями. Згідно з матеріалами звинувачення, у 2015 році Курченко потрапив під санкції США за його роль у незаконному привласненні українських державних активів. Санкції проти нього також запровадили у Євросоюзі, Великій Британії, в Україні та у Швейцарії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *