Арена

Шістьом поліціянтам, які побили затриманого, вручили підозри

На Хмельниччині шістьом поліціянтам повідомили про підозру. За даними слідства, вони побили затриманого, внаслідок чого той отримав травми.
Про це повідомила пресслужба Офісу президента.За даними слідства, у 2022 році правоохоронці виїхали на місце ДТП у місті Шепетівка. Винуватця, який мав ознаки алкогольного сп’яніння, доставили до лікарні для надання невідкладної допомоги та освідування. Там він почав поводити себе зухвало, тому на нього одягнули кайданки.За неналежну, на думку правоохоронців, поведінку чоловіка затримали, його вирішили «провчити» кулаками. У медзакладі двоє підозрюваних заламували йому руки за спину, повалили на підлогу та придушували коліном.Мордування правоохоронці продовжили в районному управлінні поліції. З потерпілого вони знущалися приблизно дві години, не давали йому змоги зателефонувати рідним. До приміщення по черзі заходили колеги поліціянтів, які також його били.

Це тривало до телефонного дзвінка дружини потерпілого. На нього відповів один із правоохоронців та повідомив, що її чоловік перебуває у відділку поліції.

Унаслідок побоїв у потерпілого було понівечено обличчя, численні синці та садна, травми суглобів.

Поліціянтам повідомлено про підозру у катуванні (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 127 Кримінального кодексу). Їм загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Крім того, двом із них інкриміноване перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 ККУ).

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення їх від займаних посад.

Фото ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *