Арена

Китайська Xiaomi Corporation визнана НАЗК міжнародним спонсором війни

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло одну з найбільших технологічних компаній Китаю Xiaomi Corporation до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це йдеться на сайті НАЗК.

Зазначається, що причиною такого рішення агентства є те, що китайська компанія після початку повномасштабного вторгнення продовжила продавати свою техніку в Московії та навіть є там лідером із продажів смартфонів, подвоївши у 2022 році свою частку ринку.

“Поки росіяни бомбили мирні українські міста, Xiaomi встигла збільшити поставки в РФ на 39% у третьому кварталі 2022 року порівняно з попереднім”, – наголошує НАЗК.

При цьому в агентстві зауважили, що компанія займає перше місце з продажів в інтернет-магазинах Росії ще з 2018 року. У липні 2022 року Xiaomi та її суббренд POCO займали 42% російського ринку смартфонів. Лише в 2021 році московитський підрозділ цієї китайської компанії отримав виторг на 202 мільйони доларів.

“Це величезні кошти, з яких сплачуються не менш серйозні суми податків. Потім за рахунок цих самих податків утримується й російська армія, яка сьогодні вбиває українців”, – зазначає НАЗК.

В агентстві нагадали, що Xiaomi не оголошувала про свої плани щодо виходу з РФ, хоча з весни 2022 року не вела там маркетингову діяльність. А вже зараз компанія активно відновлює набір персоналу до своїх російських офісів та оголосила про офіційний старт продажів флагманських смартфонів. НАЗК вважає, що це свідчить про наміри компанії відновити повноцінну присутність у Росії.

“Такі дії прямо свідчать про те, що Xiaomi Corporation спонсорує військову агресію Росії проти України”, – підсумували в НАЗК.НАЗК лобіює інтереси компаній, пов’язаних з Росією?

Нагадаємо, у січні 2021 року Адміністрація президента США додала корпорацію Xiaomi до списку санкції проти Китаю. У Міністерстві оборони США Xiaomi назвали “китайською комуністичною військовою організацією”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *