Арена

ДБР підозрює працівників Нацполіції у корупції

Мелітопольське територіальне управління ДБР підозрює працівників Головного управління Національної поліції в Запорізькій області у прийнятті від підприємців завищених робіт зі зведення модульної будівлі та нижчої якости кондиціонерів і радіаторів.

Про це пишуть «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на ухвалу Мелітопольського міськрайонного суду від 6 лютого.

Згідно з матеріалами справи, ГУНП в Запорізькій області впродовж 2019 року провело закупівлі радіаторів та кондиціонерів, а також замовило будівництво модульної переносної будівлі на території тренінгового центру по вул. вул. Чубанова, 2Е В Запоріжжі.

Так, радіатори та кондиціонери мали поставити ФОП Морозов Віталій Юрійович загальною вартістю 198 тис грн., а модульний будинок збудувати ТОВ «Бізнес абсолют» за 1 млн грн.

Втім, під час огляду обігрівачів працівниками Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції з’ясувалося, що на радіаторах приклеєне маркувальне позначення з написом «Electrolux», але під ним на металевому корпусі відображається первинний напис «Ergo». Також виявлено 12 картонних упаковок конвекторів з написом «Ergo», модель НС 2010 та дві картонні упаковки конвекторів з написом «Ergo», модель НС 2015.

За договором мали поставити: Electrolux ECH/AG2-1000 EF – 15 шт. (кожен по 1450 грн) та Electrolux ECH/AG2-1500 EF – 2 шт. (кожен по 1625 грн). Натомість Ergo НС 2010 коштують 759 грн, а НС 2015 – 899 грн). Тобто, вдвічі дешевше.

Окрім цього, встановлені у приміщеннях Головного управління Національної поліції в Запорізькій області кондиціонери не відповідають технічним умовам договору та фактично меншої потужності від показників у договорі.

Стосовно ж модульного будівлі, то її монтаж проведено із порушенням Державних будівельних норм, завищенням обсягу виконаних робіт та кількості і якості матеріалів, які були використані під час його будівництва та проведення оздоблювальних робіт, а саме: укріплення каркасу будівлі, даху, стін, підлоги тощо, що є прихованими роботами та повинні були перевірятися замовником під час їх виконання.

З огляду на це, за рапортом працівника внутрішньої безпеки поліції, ДБР у листопаді 2019 року відкрило кримінальне провадження №12019080040003949 та згодом слідчі звернулися до суду задля отримання тимчасового доступу до оригіналів вказаних договорів та документації торгів з можливістю вилучення. Суд це клопотання задовольнив.

ТОВ «Бізнес абсолют» належить Юрію Кулікову та Олексію Лисиці. Фірма виграла від ГУНП в Запорізькій області загалом 7 тендерів на 2,3 млн грн (здебільшого ремонтні роботи, зокрема, ремонт другого поверху будівлі ГУНП).

ФОП Морозов Віталій Юрійович виграв від ГУНП в Запорізькій області також 7 тендерів загальною вартістю 280 тис грн. (поставка приладів та устаткування).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *