Арена

Його ім’ям називають вулиці, школи, парки, музеї, льодовики й авіаносці

Сьогодні виповнюється 135 років з дня народження одного з героїв Другої світової війни адмірала флоту Честера Німіца.

Батьки майбутнього головнокомандувача тихоокеанського флоту США були німецькими іммігрантами.

Про це нагадує в своєму блозі державний діяч Ігор Шаров.

Військова кар’єра Честера Німіца не завжди складалася гладко. Під час служби на Філіппінах 7 липня 1908 року есмінець «Декатур», яким командував молодший лейтенант Німіц, сів на мілину, і командир був визнаний військовим трибуналом винним у аварії «через нехтування обов’язків», за що отримав догану.

Загалом в американському флоті Честер Вільям Німіц прослужив 42 (!) роки: з 1905 до 1947-го.

Після японської атаки на Перл-Гарбор 7 грудня 1941 року Честеру Німіцу випав шанс продемонструвати свої таланти на посаді головнокомандувача Тихоокеанського флоту США, а в березні 1942-го Німіца було призначено на посаду головнокомандувача всіма силами союзних військ США і Великої Британії на тихоокеанському театрі воєнних дій.

Друга світова війна почалася 1 вересня 1939 року, а завершилася 2 вересня 1945-го, коли Честер Німіц підписав від імені США капітуляцію Японії на борту корабля «Міссурі».

Честер Німіц залишається дуже популярною особою в США: його ім’ям називають вулиці, школи, парки, музеї… Його ім’ям названі льодовик в Антарктиді та найбільший ядерний авіаносець США «Німіц» (на фото).

Більше про участь США в Другій світовій війні з точки зору аналізу діяльності очільників держави можна прочитати в книжці Ігоря Шарова «Характери Нового світу» (Київ, «Арт Економі», 2018).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *