Арена

Після звільнення Богдана існування монобільшости під питанням – ЗМІ

Збір голосів за кадрові зміни у Кабміні, а також і з инших важливих питань може сьогодні стати проблемою, оскільки СН все менш монолітна.

Про це у своєму матеріалі пише УП.

Формально у “Слуги народу” є понад 250 голосів, але без погодження з малими групами всередині фракції Банкова не може провести через Верховну Раду принципові рішення.

Часом на пленарних засіданнях рішення ухвалюють завдяки тому, що “Слузі народу” підголосовує котрась із “малих” фракцій. Через внутрішні неузгодженння “монобільшість” уже провалила масу законодавчих ініціатив свого ж уряду.

Депутати “Слуги народу” ще з осени почали групуватися навколо неформальних лідерів і шукати канали зв’язку з олігархічними групами.

Нейтралізувати такі відцентрові рухи донедавна вдавалося завдяки Андрію Богдану, який до звільнення з посади голови Офісу президента грав роль “поганого поліцейського” в команді Володимира Зеленського.

Один із наближених до Богдана співрозмовників видання вважає, що звільнення Богдана погано позначиться на взаємодії президента з фракцією.

“Така схема працює, поки є і поганий, і хороший поліціянт. Якщо поганий випадає, то два хороших нічого вирішити не можуть. Їх однаково ніхто слухати не буде… В Офісі ще не розуміють, але фракція все глибше ділиться. Тримати її разом і змушувати працювати буде все складніше”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *