Арена

У новій Конституції Путіна згадано СРСР, бога та жінок

Путін згадав у новій Конституції СРСР, бога та жінок.

Про це пише ТАСС з посиланням на віце-спікера Держдуми Петра Толстого.

Нові правки передбачають правонаступність Росії від Радянського Союзу.

Також є правка, що вказує на неприпустимість дій і закликів до відчуження частин території РФ.

“Найважливішим надбанням Російської Федерації”, згідно із правками Путіна, визначаються діти.

Путін також вніс поправку, яка закріплює використання російської мови на всій території країни, але надає право республікам встановлювати національні мови як державні.

Путін також запропонував зафіксувати в Конституцію шлюб як союз чоловіка і жінки.

Також в Конституції РФ буде сформульована поправка, що згадує бога.

“Російська Федерація, об’єднана тисячолітньою історією, зберігаючи пам’ять предків, що передали нам ідеали і віру в бога, а також спадкоємність розвитку російської держави, визнає державну єдність, що склалася історично”.

Стосовно цієї поправки свою думку висловив російський опозиціонер Ігор Ейдман, який вважає “путінську Конституцію апофеозом дурості та лицемірства”.

“Характерно, що вніс цю поправку колишній член КПРС, який багато років проклинав релігію на партзборах і заліках з “наукового комунізму”, співробітник КДБ, який зобов’язаний активно переслідувати віруючих; що ані трохи не розкаявся, а, навпаки, пишається своїм чекістсько-комсомольсько-комуністичним минулим. Люди з подібними біографіями і прийматимуть ці поправки в Думі.

Що їм могли передати предки? Пам’ять про те, як перетворювати церкви на громадські туалети і корівники? Віру в святість армійського чобота? Ідеали батога і казарми? Спадкоємність рабства, безправ’я і терору?”, – написав він

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *