Арена

“Слуги Коломойського” об’єдналися з представниками п’ятої колони

Верховна Рада висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, що має наслідком його відставку з посади. За відповідну постанову проголосували 263 народні депутати.

Проти недовіри проголосували тільки нардепи фракції “Голос”. “Батьківщина” і “ЄС” утрималися.

У середу Верховна Рада на позачерговому засіданні обрала нового прем’єра і 15 членів уряду.

Після цього спікер оголосив про скликання ще одного позачергового засідання у четвер о 18:30, на якому буде розглянуте питання недовіри генпрокурору Руслану Рябошапці.

У середу комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту проголосувати щодо прийняття чи відхилення постанови про висловлення недовіри генпрокурору Руслану Рябошапці.

Ініціатори недовіри – 119 нардепів. Серед них такі одіозно-токсичні народні депутати від “Слуги народу”, зокрема, як Максим Бужанський та Олександр Дубінський, яких пов’язують зі скандальним олігархом Ігорем Коломойським, а також обранці від “Опозиційної платформи – За життя”, як також і Віктор Медведчук і Вадим Рабінович, котрих пов’язують з Кремлем.

Новим генеральним прокурором, подейкують у кулуарах, можуть призначити депутата від “Слуги народу”, заступника голови комітету з питань правоохоронної діяльності, Сергія Іонушаса.

Перед голосуванням президент України Володимир Зеленський прокоментував можливу відставку генпрокурора Руслана Рябошапки, зазначивши, що той “не показав результат”. Про це керівник держави заявив під час зустрічі з представниками бізнесу в Полтавській області.

“Ви знаєте, що ми з ним пройшли довгий шлях, і на передвиборчій кампанії. Нехай там голосують депутати, як хочуть. Але моя особиста думка дуже проста: немає результату – не маєш займати місце. Я, президент, ставлю перед собою те ж саме. Які б ми не були гарні, з гарними побажаннями, очима, кроками і відкритим серцем. Якщо немає в тебе результату – до побачення. Мало того, мені здається, що справедливо – коли ти сам про це говориш“, – наголосив Зеленський.

“Я дійсно вважаю, що Руслан хороший фахівець. Але я вважаю, що він не показав результат”, – додав він.

За словами президента, у нього є претензії не лише до роботи Офісу генпрокурора, а й до Національного антикорупційного бюро.

“Я дійсно вважаю, що СБУ, генпрокуратура (Офіс генпрокурора, – ред.) і НАБУ не працюють на 100 %. Я вважаю, що більше часу було у НАБУ, ніж у всіх цих органів. Я вважаю, що це не результат для такого органу, тому що саме вони займаються чиновниками”, – заявив Зеленський.

Він також висловив думку, що в СБУ “краща ситуація, ніж у генпрокуратурі”.

При цьому у глави держави поки немає претензій до роботи Ірини Венедіктової, яка нещодавно стала виконувачем обов’язків голови Держбюро розслідувань.

“Я вважаю, що в ДБР Венедіктова тільки прийшла. До неї питань немає поки що. Тому що людина тільки прийшла. Потрібен якийсь час”, – повідомив Зеленський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *