Арена

Українські шахісти, що шукали щастя за межами України, знайшли свою смерть у Москві

Колись перспективний український шахіст Станіслав Богданович і його дівчина – 18-річна українська шахістка Олександра Вернигора знайдені мертвими в Москві.

18-річна Вернигора була професійною шахісткою і перебувала в рейтингу ФІДЕ (1861-е місце). Богданович був міжнародним майстром із шахів, ставав чемпіоном України зі швидких шахів 2013 року, повідомляє Telegram-канал 112.

Тіла виявив батько дівчини, коли прийшов додому.

За попередніми даними, причиною смерти пари став звеселяючий газ. Поруч із тілами знайдені повітряні кульки, які були наповнені закисом азоту.

27-річний Богданович родом з Одеси, 18-річна Вернигора – з Одеської области. Останнім часом обидва жили в Москві.

Станіслав Богданович – колись перспективний шахіст, якого колега і земляк Михайло Голубєв навіть називав “можливо, найталановитішим за всю історію Одеси”. У 2015-му році посідав восьму сходинку в світовому рейтинг-листі з бліцу. Його рейтинг станом на січень 2020 року: з класичних шахів — 2562 (396-те місце у світі, 32-ге в Україні); з бліцу — 2715 (34-те місце у світі, 2-ге в Україні); із швидких шахів — 2604

Станіслав Богданович у 2013 році став чемпіоном України зі швидких шахів. Однак упродовж останніх кількох років Станіслав Богданович виступав за збірну Росії, за що опинився в базі “Миротворця”. Зокрема, гросмейстер з Одеси зіграв за збірну Росії в матчі проти України на сайті Chess.com. У Facebook він пояснив своє рішення наявністю гонорару, а також бажанням докластися до відновлення миру між двома країнами.

Олександра Вернигора народилася в Одеській області, була професійною шахісткою, вчилася у Московському державному університеті. Більше інформації про неї знайти не вдалося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *