Арена

200 тисяч гривень за вісім днів хорова капела “Дударик” зібрала для ЗСУ

Чоловічий склад Львівської Національної академічної чоловічої хорової капели «Дударик» завершив благодійний концертний тур у Варшаві та шести містах Латвії. Усі виручені кошти від концертів передадуть на потреби ЗСУ.

Про це у коментарі “Укрінформу” повідомив дириґент і керівник “Дударика” Дмитро Кацал.

«22 березня ми чоловічим складом вирушили на ґастролі з благодійними концертами на підтримку ЗСУ. Подорож тривала вісім днів, 2700 кілометрів в дорозі. Нам вдалося дати сім концертів у п’яти містах: Варшава (Польща), Риґа, Дауґавпілс, Єкабпілс та Саулкрасті (Латвія)», – сказав Кацал.

Він додав, що сума, яку вдалося зібрати хоровій капелі у турне, сягає 200 тис. грн. Всі кошти скерують на придбання розвідувальних дронів для ЗСУ. Першими забезпечать ними 80 ОДШБ.

За словами керівника капели, латиші дуже стримані в емоціях, на хлібосольність з «першого погляду» розраховувати не варто. Проте, це до моменту, поки не станеш «своїм» для них. А тоді вони перед тобою ладні і небеса прихилити.

«Латиші чітко усвідомили і те, що вони наступні, і те, що Україна і ЗСУ – це їхні оборонці, їхня надія на існування. Маленькі містечка, села і міста, безконфесійні, лютерани і католики щотижня не лише моляться за нас, а й відправляють каравани допомоги, ліків, амуніції, їжі в Україну. Волонтери Риги скоро сягнуть цифри у 1000 вантажівок для фронту, а порожніми дарувати у них не прийнято», – додав дириґент.

Тур Дударика організували: член Спілки дириґентів Латвії та керівниця хору Jasmīnas koris – Agita Ikauniece Rimšēviča, спілка дириґентів Латвії, департамент культури (Риґа), мери міст і директори закладів культури Риґи, Дауґавпілс, Єкабпілс та Саулкрасті, культурна асоціація Північної Риґи.

Світлина: “Укрінформ”

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *