Арена

Корупція перемогла очільника митниці Нефьодова, – ЗМІ

Під керівництвом Максима Нефьодова митниця не виконує планові надходження по наповненню державного бюджету.

Про це пише Антикор.

На думку журналістів, голова митниці Максим Нефьодов та його заступник Денис Шендрик, який був призначений на посаду на 5 років колишнім прем’єр-міністром Гончаруком, демонструють низькі показники своєї роботи.

“(Припустимо), що персонажі історії працюють не на державу, а в першу чергу, на поліпшення свого особистого добробуту, використовуючи службове становище. Щоб не бути голослівними, візьмемо, Київську митницю, очолювану Борисенком. Як повідомило джерело на митниці, Борисенко з 7 лютого на своєму посту знаходиться незаконно, тому Шендрик “курирує” тему і безпосередньо роздає вказівки. Зокрема, з питання даних митних декларацій, він особисто телефонував Юрію Волошку, в.о. начальника відділу тарифів київської митниці”, – пише видання.

Журналісти наводять приклад з митним оформленням на Київській митниці таких партій товарів: елітної парфумерії, сумок та одягу світових брендів, які надійшли на адресу ТОВ “РАСАЛІС ТРЕЙД”, які в подальшому надходять у продаж у відому мережу магазинів “Санахант”.

Якщо вірити митній декларації сумки “Баленсіага” “зайшли” по 35-45 євро, але в будь-якому в магазині Києва вони реалізуються за 1-4 тисяч євро, вартість “Батега Венето” вказана в 22-40 євро, в продажу – від 1-3 тисячі євро, чоловічий джемпер “Кучінелли” вартістю від 600 євро в магазинах, розтоможується за ціною 39 євро, футболки “Фенді” за 12 євро в магазині від 500 євро і вище, бренд “Том Форд”, якщо вірити митним інвойсамм буде за 14 євро за сорочку, але від 1 тисячі євро в магазині, костюм за 150 євро – від 5000. Таким чином, на 3000 одиниць товару заявлена вартість 71 тисяч євро, а фактично в 40-50 разів дорожче і так само 3-3,5 млн євро партія. Така ж ситуація щодо коригування вартості подібних товарів відбулася і по іншій митній декларації. Виходячи з наведених фактів ясно, що ввезені на митну територію України речі ТОВ “РАСАЛІС ТРЕЙД”, згідно інвойсів № 08-02Н / 2020 і №14-02Н / 2020 року, в кількості 4978 одиниць товару із заявленою вартістю 130 373,00 євро не відповідає задекларованим цінами – реальна вартість речей в 40-50 разів вище і становить 5-6,5 млн євро (135-175 млн грн).

На підставі викладеного, журналісти роблять висновок, що рішення Київської регіональної митниці винесено без повного та всебічного аналізу вартості товарів, що робить негативним вплив на рівень оподаткування товарів та сплати митних платежів в повному обсязі до державного бюджету України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *