Арена

Карантинний сепаратизм: Кернес відмовився виконувати рішення уряду

Мер Харкова Геннадій Кернес відмовився виконувати рішення Кабінету Міністрів про карантин у школах і дитсадках.

“Причина перша – за останні 20 днів ми спостерігаємо зниження рівня захворювань на ГРВІ в школах. Причина друга – куди батькам діти своїх дітей на час тритижневого карантину, абсолютно незрозуміло, і для багатьох з них цей час стає важким випробуванням. Але якщо хтось вважає, що для його дитини краще найближчим часом пересидіти вдома – керівництво шкіл не буде проти, необхідно тільки написати відповідну заяву на ім’я керівника навчального закладу. І, до речі, скоро канікули – з 23 по 29 березня”, – йдеться в заяві Кернеса.

Водночас у середніх і старших класах буде скасовано багатокабінетну систему, навчальний процес проходитиме в одному класі.

Рішення про заборону масових заходів Кернес підтримав. З 12 березня і три найближчі тижні в Харкові будуть закриті театри і кінотеатри, цирк, розважальні центри та ігрові зони в шопінг-моллах. Спортивні заходи переносяться, а для неспортивних вводиться обмеження на кількість учасників до 60 осіб.

Голова Харківської обласної держадміністрації Олексій Кучер закликав Кернеса виконати рішення Кабміну про карантин.

“Хочу звернутися до представників міської влади з вимогою відповідально ставитися до здоров’я харків’ян. Візьміть до уваги постанову Кабміну і виконайте розпорядження МОН”, – ідеться у фейсбуці Кучера.

Нагадаємо, оголошений урядом карантин передбачає заборону відвідування всіх навчальних закладів – від дошкільних до післядипломних – незалежно від форми власностий та сфери управління.

Геннадій Адольфович Кернес має дуже сумнівну політичну й кримінальну репутацію. Достеменно відомо, що 14 серпня 1992 р. за вироком Харківського обласного суду він був визнаний винним у скоєнні пограбування та шахрайства (за ст. 143 ч. 2 КК України). Був засуджений до 3 років позбавлення волі у виправно трудовій колонії суворого режиму з конфіскацією всього майна, що є його особистою власністю, за намагання привласнити гроші від фіктивного продажу автомобіля, а також за хуліганські дії. Але в процесі слідства “сприяв встановленню істини, покаявся”. З урахуванням цього, а також строку, проведеного за час слідства в ув’язненні (понад два роки), суд звільнив Г. Кернеса з-під варти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *